EkonomiGirişim yatırımları patlama yapıyor

Girişim yatırımları patlama yapıyor

Paylaş
Girişim yatırımları patlama yapıyor

Girişimcilik yarışmaları hız kazandı. Özellikle teknoloji, sağlık, enerji ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda tüm dünyaya yenilik getiren bir girişiminiz varsa yatırımcılar kuyrukta bekliyor. Yeter ki projenizi en basit dille pürüzsüz bir şekilde anlatın.

Türkiye’nin teknolojik dönüşümünü hızlandırmada kritik rol oynayan girişimcilik ekosistemine destek tam gaz devam ediyor. Bugüne kadar birçok yerli start-up ile işbirliği gerçekleştiren Philip Morris Türkiye, 15 Aralık’ta önde gelen kuluçka merkezlerinden Viveka ile birlikte Futuremark 2023 start-up yarışması düzenledi. İstanbul’daki 5G’li dijital dönüşüm merkezi MEXT Teknoloji’de gerçekleşen yarışmanın odak noktaları ‘üretim teknolojileri’, ‘sürdürülebilirlik’ ve ‘ticari operasyonlar’ oldu. Yarışmaya 60’tan fazla başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

DÜNYA ÇAPINDA İŞ BİRLİĞİ FIRSATI

Yarışmada birinciliği Pivony adlı girişim, sürekli değişen müşteri beklentilerini analiz eden platform ile elde etti. İkinciliği, nesnelerin interneti tabanlı sızıntı testi çözümüyle Adlema, üçüncülüğü ise enerji ve varlık yönetim çözümü ile WorkyBe aldı. Birincinin 10 bin dolar, ikincinin 5 bin dolar, üçüncünün ise 2 bin 500 dolar kazandığı yarışmada ayrıca ilk üçe giren start-up’lar, Philip Morris International’ın (PMI) İsviçre’deki Ar- Ge merkezini ziyaret etme ve potansiyel işbirlikleri için profesyonellerle tanışma fırsatı yakaladılar. Bu girişimciler mentorlük desteği de alacaklar.

YARATICI FİKİRLERİ BULUP ÇIKARIYORUZ

Philip Morris Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, Futuremark2023’ün üretim ve tedarik zinciri teknolojileri, sürdürülebilir tarım ve dijital ticari operasyonlar alanlarında yenilikçi çözümlere sahip yerli girişimleri bir araya getirdiğini söyledi. Diren, “Dönüşümümüzü destekleyecek veri bilimi, süreç otomasyonu, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, görüntü işleme gibi çeşitli alanlarda çalışan yaratıcı girişimleri araştırıyoruz” dedi. Bazı yerli girişimlere, PMI’ın global iş birimleri nezdinde de bilinirlik sağlamaya aracılık ettiklerine dikkat çeken Diren, “Bugüne kadar 100’e yakın girişim ile bir araya geldik, bazılarıyla ortak projeler gerçekleştirdik. Bazıları bugün küresel ölçekte hizmet vermeye başladı” diye konuştu. İşte kazananlar ve finalistler...

Haberin Devamı

Girişim yatırımları patlama yapıyor

HER ŞEY TASARRUF VE ÇEVRECİ ÜRETİM İÇİN

Pivony: Yapay zeka destekli analitik veri platformu, farklı veri kaynaklarındaki tüketici alışkanlıklarını, deneyimlerini, beklentilerini ve düşüncelerini analiz ederek iç görüler oluşturuyor. Sistem sayesinde şirketler, pazarlama kampanyalarını daha etkili optimize edebiliyor, yeni ürün ve hizmetler geliştirmek için önemli bir altyapı hazırlayabiliyorlar.

Adlema: Adlema, seri üretim hatlarında kalite kontrol sistemlerine odaklanmış bir girişim. Geliştirdikleri Windows altyapısına sahip cihaz, birkaç saniye içerisinde endüstriyel ürünlere su ve sızdırma testi yapıyor. Halihazırda savunma sanayi, otomotiv, elektronik, döküm ve medikal sektörlerle kullanılmaya başlanan bu cihaz insandan bağımsız çalışabiliyor.

Haberin Devamı

WorkyBe: Yapay zeka tabanlı bu saha servis ve sürdürülebilirlik platformu da enerji üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile uçtan uca enerji döngüsünün yönetilmesini sağlıyor. Hedef, enerji israfını azaltmak ve yenilenebilir enerji üretim verimliliğini teşvik etmek. WorkyBe, bakım ve satış sonrası hizmet platformuyla da A’dan Z’ye çözüm sunuyor.

Storma: Fabrikalarda güvenliği maksimum seviyeye çıkarmak için geliştirilen bu yapay zekalı yazılım da bilgisayarlı görü modelleriyle, yorgunluktan dikkat dağınıklığına kadar çeşitli güvensiz davranışları tespit edebiliyor ve bu davranışlara karşı uyarılar göndererek sorunun çözülmesini sağlıyor.

MaestroHub: MaestroHub, endüstriyel veri yönetimini basitleştirmek için tasarlanmış bir bulut tabanlı platform. Şirketler, MaestroHub’ı kullanarak, farklı kaynaklardan gelen verileri tek bir yerde birleştirebilir, analiz edebilir ve paylaşabilirler. Bu, şirketlerin üretim verimliliğini artırmalarına, maliyetleri düşürmelerine ve riski azaltmalarına yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Pusula.Ai: Pusula.ai, endüstriyel süreçlerde makine öğrenmesi ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak sanayideki arıza tahmini, proses optimizasyonu ve enerji verimliliği konularında yenilikçi çözümler geliştiriyor. Şirket aynı zamanda üretimdeki plansız yaklaşımların neden olduğu kalite ve maliyet kaybını da azaltıyor.

Apollo IoT: Bu da Türkiye’nin ilk ve tek yapay zeka destekli elektrik faturası kontrol ve tahminleme platformudur. Elektrik faturalarındaki olası hataları veya fazla ücretlendirmeleri tespit ediyor, anormal yüksek tüketimi gerçek zamanlı olarak uyararak maliyetlere dikkat çekiyor ve enerji tasarrufu için öneriler sunuyor.

Smart City & Partners (SCP): Bu girişim ise çevresel izleme ve risk yönetimi alanlarında hizmet veriyor. Uydu verileri ve IoT (nesnelerin interneti) teknolojilerini bir araya getirerek, çevresel sürdürülebilirlik ve afet yönetimi konularında yenilikçi çözümler sunuyor.

Haberin Devamı

Ecofoni: Bu yazılım platformu da işletmelerin karbon ayak izini yönetmelerini ve net-sıfır hedefine ulaşmalarını sağlıyor. Şirketler, bu yazılımı kullanarak daha sağlıklı bir rekabet avantajı elde etmekle birlikte sürdürülebilir büyümenin yol haritası da çizmiş oluyorlar.