EkonomiGirişimciliğin kalbi İstanbul'da atacak

Girişimciliğin kalbi İstanbul'da atacak

Paylaş
Girişimciliğin kalbi İstanbul'da atacak

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen dünyanın en prestijli bağımsız startup ödül programı Global Startup Awards (GSA), ilk kez Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Start-IST organizatörlüğünde, Garanti BBVA ana sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle organize edilen etkinlik, dünya girişimcilik ekosisteminin gözünü Türkiye’ye çeviriyor. GSA’da bu yıl 11 startup finalist olarak Türkiye’yi temsil ediyor. Bu startup’ların, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini global arenada başarıyla temsil etmesi ve uluslararası işbirliklerine katkıda bulunması bekleniyor.

Haberin Devamı

GLOBAL PAZARLARA AÇILACAK

Banka bünyesinde, toplumun sürdürülebilir geleceğine katkı sağlayan faaliyetler yürüttüklerini anlatan Garanti BBVA’nın KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “18 yıldır kadın girişimcilere yönelik finansman, eğitim ve yeni pazarlara açılma şeklindeki bütüncül çalışmalarla kadınların girişimci olmasına destek veriyoruz. 2015’ten bu yana da Garanti BBVA Partners Girişim Hızlandırma Programı’yla teknoloji tabanlı girişimleri destekliyoruz. 60’dan fazla girişimi desteklediğimiz programa katılan girişimlerin aldığı yatırım tutarı 10 milyon dolara ulaştı” dedi. Kaya, GSA’nın da girişimcilik ekosistemini büyüterek, girişimcilerin global pazarlara açılmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK GİRİŞİMLERİNE 586.8 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Girişimcilik ekosistemi odaklı veri sağlayıcısı Startup Centrum, 2024 Yarıyıl Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’nu zirvede katılımcılarla paylaşacak. Rapora göre, Türkiye’de en çok yatırım yapılan sektörler; fintech, ulaşım, lojistik, yapay zeka ve makine öğrenimi. Araştırmaya göre, Türkiye’de 2024’ün ilk yarısında fintech sektörüne 130.8 milyon dolar, yapay zeka ve makine öğrenimine ise 94.2 milyon dolar yatırım yapılmış durumda. 2024 yılının ilk yarısında ise Türk girişimlerine yapılan toplam yatırım 586.8 milyon dolar. Bu rakam 2023 yılının toplamını aşarak girişimcilik ekosisteminde büyük bir adım atıldığını gösteriyor.