EkonomiHibe ile hayali gerçek oldu, 10 kişi ile başladı şimdi ise...

Hibe ile hayali gerçek oldu, 10 kişi ile başladı şimdi ise...

Paylaş
Hibe ile hayali gerçek oldu, 10 kişi ile başladı şimdi ise...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş Müdürlüğünden aldığı destekle kurduğu tekstil atölyesinde 65 kişiyi istihdam eden evli ve 5 çocuk annesi Hatice Çığırtaş (45), "İstanbul'da çalışırken hayalini kurduğum atölyeyi açtım. Çalışanlardan 50'si kadın. Hedefim 200 kişilik bir fabrika kurup, Muş'tan dünyaya açılıp ihracat yapmak" dedi.

    Muşlu Hatice-Nizamettin Çığırtaş çifti, 1990 yılında dünya evine girdi. İki yıl sonra maddi imkansızlık yaşayan çift, birçok kişi gibi 'taşı toprağı altın' denilen İstanbul'a göç etti. Eşi Nizamettin (52) ile bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Hatice Çığırtaş, 2012 yılında göç ettikleri Muş'a ailece geri döndü. Muş'ta bir süre çalışmayan Hatice Çağırtaş, eşi ile birlikte tekstil atölyesi kurma kararı aldı. İstanbul'da yaptıkları birikim ve KOSGEB'den aldıkları destekle 2019 yılında bir tekstil atölyesi kuran Çağırtaş ailesi, istihdam ettikleri 10 işçi ile üretime başladı.

Haberin Devamı

HEDEFİ 200 KİŞİLİK FABRİKA

3 yılın sonunda personel sayısını 65'e yükselten Çığırtaş, bünyesinde 50 kadına istihdam sağlamanın gururunu yaşıyor. 200 kişiye iş verecek fabrika kurmayı ve Muştan dünyaya açılıp ihracat yapmayı hedefleyen Çığırtaş, 1990 yılında eşim Nizamettin Çığırtaş ile evlendim. Evlendikten iki yıl sonra yani 1992 yılında, İstanbula taşındık. Burada eşim ile birlikte bir tekstil atölyesinde işçi olduk. 20 yıl süreyle tekstil sektöründe çalıştıktan sonra memleketimiz Muşa dönmeye karar verdik. Muşa geldikten sonra ise eşimle birlikte bir tekstil atölyesi kurmayı planladık. 2019 yılında şükürler olsun ki devletimizin desteği ve kendi imkanlarımızla tekstil atölyemizi açtık. 2019 yılında açtığımız tekstil atölyemizde 10 çalışan vardı. Şuanda Allaha şükürler olsun ki, 65 kişiye istihdam sağlıyoruz. 50 genç kızımız, 15 erkek çalışanımız var. Bu sayıyı daha da artırmayı planlıyoruz. Kurmayı hedeflediğimiz tekstil fabrikamızda, 200 kişiye daha istihdam sağlamayı planlıyoruz. Kadın isterse her şeyi yapar ve başarır" diye konuştu.

Haberin Devamı

    Çığırtaş çiftinin atölyesini gezen KOSGEB İl Müdürü Kenan Mergen, ürünleri inceledi. Hatice Çığırtaşın aldığı destek ile kendi işyerini kurduğunu belirten KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, şunları söyledi:

    Girişimcimiz Hatice hanım, 2019 yılında KOSGEBten almış olduğu destekle kendi tekstil işletmesini kurdu. İşletmesinde ilk başlarda 10 personel çalışırken, bugün 65 kişilik istihdama sahip. Bu 65 kişinin 50 kişisi ise genç kadınlardan oluşmaktadır. Gerek KOSGEB destekleriyle, gerek kendi çeyizinden kalan altınlarıyla kurmuş olduğu bu işletmeyi büyütmeyi hedefleyen Hatice hanım, planladığı yeni tekstil fabrikasıyla birlikte istihdam sayısını 200'e çıkaracaktır. Bu tarz girişimcilerimize, devlet olarak biz her zaman destek vermekteyiz. KOSGEB olarak girişimcilerimizin her daim yanındayız."