Ekonomiİlk proje gayrimenkul yatırım fonu geliyor

İlk proje gayrimenkul yatırım fonu geliyor

Paylaş
İlk proje gayrimenkul yatırım fonu geliyor

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), ‘proje gayrimenkul yatırım fonu’ düzenlemesi, 17 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gayrimenkul projelerine yatırım yapmaya imkan sağlayan bu düzenleme ile konut geliştiricilere yeni bir finansman kapısını aralanırken, arzın artmasına katkı sağlanacak. Ayrıca ev alacak kadar birikimi olmayanların küçük rakamlarla da olsa projelere yatırım yapması mümkün olacak.

BAŞVURUSU TAMAM

Haberin Devamı

Sektörde heyecan yaratan bu düzenleme ile üreticiler harekete geçti, ilk fon kuruluş haberi de Polat Gayrimenkul’den geldi. Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, devraldıkları gayrimenkul yatırım fonunu, proje gayrimenkul yatırım fonuna çevirmek için SPK’ya başvuruda bulunduklarını açıkladı. Yücel, başvurularının kasımda sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, “İlk onayı alanlardan biri olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

MACARİSTAN’DA DA KURACAK

Yücel, Piyalepaşa İstanbul Premium projesindeki otelde yer alacak executive home’lar ile bir miktar konutu fonun içine koyup kitle fonlamasına çıkacaklarını belirtti. Ev almaya parası yetmeyenlerin, zaman içinde ev almak isteyenlerin ya da bir projenin getirisinden faydalanmak isteyenlerin fonları tercih edebileceğini anlatan Yücel, “Yurtdışından da ilgi olacağını düşünüyorum” dedi. Yücel, Macaristan’da da fon kurma aşamasında olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Konut, ofis, ticari alan, çarşı ve otelin yer aldığı karma proje olan Piyalepaşa İstanbul’a bir performans ve gösteri merkezi de açılacak.

HACIHÜSREV’DE DÖNÜŞÜM PLANI

İstanbul’da özel sektörün geliştirdiği en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul ile devamında Premium etabını hayata geçiren Polat Gayrimenkul, Hacıhüsrev bölgesinde ve Çengelköy’de de dönüşüm için çalışıyor. Yücel, şu bilgileri verdi: “Hacıhüsrev, Piyalepaşa’de dönüştürdüğümüz alanın 3 katı büyüklüğünde, 250 dönüm. Plan çalışmalarına destek oluyoruz. Hem bakanlığın, hem belediyenin burada öncülük yaptığı, işbirliği içinde bir modelde yer alabiliriz. 50 tescilli bina, 5 bin hak sahibi, zor bir yapı stoku var. Kamu gücüne ihtiyaç var.”

YENİ ÜLKE ARAYIŞI SÜRÜYOR

Yurtdışında Macaristan’a yeni ülkeler ekleyeceklerini söyleyen Yücel, “Budapeşte’de üçüncü projemizi hayata geçireceğiz. Ayrıca yeni ülkeleri bir yıldır dolaşıyoruz. Berlin ve Atina’da projeler var. Onlarla ilgileniyoruz. Belki sonra Rotterdam ve Londra olabilir” dedi.