Ekonomiİş dünyasından Avrupa'ya vize tepkisi

İş dünyasından Avrupa'ya vize tepkisi

Paylaş
İş dünyasından Avrupa'ya vize tepkisi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO’nun 346 firma ile milli katılım düzenlediği SIAL Paris Gıda Fuarı’nda gazetecilerle bir araya geldi.

‘SONRA ÇİN’İ ŞİKAYET EDİYORLAR’

Haberin Devamı

İş dünyasının Schengen vizesinde yaşadığı sorunları anlatan Avdagiç, Avrupa Birliği’nin (AB) hem Çin’in ticari baskısından yakındığını hem de tedarik sorununu çözebileceği Türkiye’deki iş insanlarına kısa süreli vize vermek için her türlü bahaneyi ürettiğini söyledi. Avdagiç, “Avrupalı diplomatlara diyoruz ki, bizim makina talep eden iş adamımızın, ülkenize gelmesine fırsat vermiyorsunuz. Sonra Çin makinası alıyorlar diye Çin’den şikayet ediyorsunuz” dedi.

1 HAFTAYA KADAR DÜŞÜRDÜLER

Devletin bütün kurumlarının vize sorununun çözümü için çalıştıklarını belirten Avdagiç, AB’nin üst düzey yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde artık ezberlenen bir yaklaşım gördüklerini söyledi. Avdagiç, “Önce ‘vize başvuruları çok arttı, yetişemiyoruz’ diyorlar. Sonra da vize verdikleri kişiler içinde geri dönmeyenlerin sayısının arttığını öne sürüyorlar. İkisi de doğru değil. Siz, başvuranlara 1 hafta, 1 ay, 3 ay gibi kısa süreli vize verdiğiniz için o kişi tekrar müracaat etmek zorunda kalıyor. Başvuru sayısında artış yok, burada bir mükerrerlik var” diye konuştu.

Haberin Devamı