Ekonomiİşbirliği ile erişilebilir konut üretilmeli

İşbirliği ile erişilebilir konut üretilmeli

Paylaş
İşbirliği ile erişilebilir konut üretilmeli

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, son yıllarda ev sahipliği oranının düşerken kiracı sayısının arttığını belirterek, kamu-özel sektör işbirliği ile erişilebilir konut üretilmesi gerektiğini söyledi. GYODER’in geliştirdiği ‘Yeni Konut Modeli’ni kamu ile görüşmeye devam ettiklerini anlatan Çekici, “Bugün arsa maliyetleri ile özel sektörün erişilebilir konut üretmesi imkansız. Bu modelde devletten bir tek şey istiyoruz: ‘arsa’. Burada yapılacak konutlarla kiralar yarı yarıya düşebilir” diye konuştu.

DENGELENME BAŞLADI

Haberin Devamı

Azalan arz ve artan taleple kira sorununun büyüdüğünü dile getiren Çekici, şunları söyledi: “İki yıl uygulanan yüzde 25 zam sınırı hem piyasayı hem de sosyal barışı bozdu. Bu durumun verdiği zararı birkaç yıl yaşayacağız. Bugün piyasada eski kiracının ödediği sözleşme rakamı ile piyasa kirası arasında ciddi makas var. Şu an bir düzeltme döneminin içindeyiz. 1 yıl içinde doğal dengelerin oluşacağını düşünüyorum.”

ZİRVE 6 KASIM’DA

GYODER’in 19. Gayrimenkul Zirve’si 6 Kasım’da Rixos Tersane’de yapılacak. Neşecan Çekici, “Bu yıl derneğimizin 25. yılını kutlamak üzere 5 Kasım’da Taşkızak’ta üyelerimizi, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren bir kutlama yapacağız. Geceden elde edilecek gelir de Darüşşafaka’nın ‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden” kampanyasına aktarılacak” dedi.

Haberin Devamı