İşten çıkarma yasağı kaç ay sürecek? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek?
Corona virüs salgını nedeniyle daha önce uygulanan işten çıkarma yasağı uzatıldı. Bu haber üzerine vatandaşlar işten çıkarma yasağının kaç ay daha süreceğini araştırmaya başladı. İşten çıkarma yasağı kaç ay sürecek? İşten çıkarma yasağı ne kadar uzatıldı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? Kısa çalışma ödeneği uygulaması devam edecek mi? Detaylar haberimizde...
Normalleşme sürecinde Yeni İstihdam Kalkanı paketinin ayrıntıları belli oldu. Salgın ile getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatıldı. Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği 3 ay daha sürecek. Kısa çalışma ödeneği uygulaması model değişikliği ile devam edecek. İşverene istihdamı koruması karşılığında teşvik verilmesi gündemde. İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı kaç ay sürecek? Kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa çalışma ödeneği devam edecek mi? İşte detaylar...
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek?
İşten çıkarma yasağı, 17 Nisan 2020’de çıkarılan geçici yasa maddesiyle uygulamaya geçti. Bu düzenlemeyle, 3 ay süreyle işten çıkarma yasaklandı.
Corona virüs salgınında çalışanların olumsuz etkilenmesini en aza indirmek için 17 Nisan tarihinde firmalara 3 ay boyunca işten çıkarma yasağı getirilmişti. Yasak 17 Temmuz'a kadar devam edecekti. Ancak son 3 aylık uzatma ile birlikte yasak 17 Ekim'e kadar uzatılmış olacak.
Kısa Çalışma Ödeneği nedir?
Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.
Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında;
İşçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi, Genel Sağlık Sigortası primleri ödenmesi hizmetleri sağlanmaktadır.
İşyerinde Kısa Çalışma Ödeneği'nin Uygulanabilmesi için;
İşverenin; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azaldığı veya durduğu yönünde İŞKUR'a başvuruda bulunması ve İş Müfettişlerince yapılan uygunluk tespiti sonucu işyerinin bu durumlardan etkilendiğinin tespit edilmesi gerekmektedir.
İşçinin Kısa Çalışma Ödeneğinden Yararlanabilmesi İçin;
İşverenin kısa çalışma talebinin iş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu uygun bulunması, kısa çalışmaya tabi tutulan işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte çalışma sürelerini ve prim ödeme şartlarını sağlamış olması (Covid-19 etkisiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, son 60 gün hizmet akdine tabi olmak kaydıyla son 3 yıl içinde 450 gün prim ödemiş olması), İş müfettişlerince yapılacak inceleme sonucu kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması gerekmektedir.
Milliyet
- Dilan Polat ve ablası Sıla Doğu'ya hapis talebi
- Bir ilde eğitime ara verildi
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire'de Mısırlı ve İranlı mevkidaşlarıyla görüştü
- Kar yağışı, karla karışık yağmur ve kuuvetli sağanak yağışlar geliyor!
- Lübnan Başbakanı Türkiye'de! Erdoğan: Suriye'nin istikrarı bölgenin istikrarı demektir