Ekonomiİstifa iddialarına çifte soruşturma

İstifa iddialarına çifte soruşturma

Paylaş
İstifa iddialarına çifte soruşturma

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa iddiaları ile yanlış yönlendirme yapan hesaplar için soruşturma başlattı.

SPK açıklamasında, “Haftanın son işlem gününde sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

EKONOMİ HEDEFLENDİ

Öte yandan CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da iddialara ilişkin şunları söyledi: “Bunlar kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar. Ekonomi hedeflendi. Milletimizin aynı alım gücüne erişmesi ve enflasyonun tek haneye inmesi için büyük bir çaba var ve bu da gerçekleşecek. Ekonominin bu hedeflerinin yakalanamaması için manipülasyon yapanlar var. Bu şekilde halkı yanıltıcı bilgileri yayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı.”

5 YILA KADAR HAPIS VE PARA CEZASI

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun ‘Piyasa Dolandırıcılığı’ başlıklı 107’nci maddesinde işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ile bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenleniyor. Buna göre; sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan kişiler 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılıyor.

Haberin Devamı