İzne çıkarken çok duygusalız
Uluslararası analizlere göre son yıllarda çalışanların büyük çoğunluğu, yıllık izinlerini ‘ruh sağlığı izni’ olarak kullanıyor. Özellikle 2017’den 2023’e kadar ruh sağlığı ile ilgili izinler, yüzde 300 oranında arttı.
Gazete Haberi
Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, “Toplumsal olarak mutlu bir gelecek için bugün tüm kurumlarımızın çalışanların ruh sağlığı için adım atması ve ruh sağlığını korumaya yönelik izin uygulamaları başlatması gerekiyor” dedi.
VERİMİ DÜŞÜRÜYOR
Merve Umay Candaş Demir, pandemi, devam eden uluslararası çatışmalar, savaşlar, toplumsal huzursuzluk, kutuplaşmalar, istikrarsız ekonomi ve iklim krizi gibi çalkantılı olayların, üreten ve çalışan insanların yıllık izinlerini kullanma motivasyonlarını değiştirdiğine dikkat çekti. Demir, “Bugün mutsuz bir çalışan, saatlerce ofiste otursa üretken olamaz, yaratıcılık körelir, yapılan işlerde hata oranı artar” diye konuştu.
KUŞAK FARKI ETKİSİ
Kuşaklararası farklılıkların çalışma hayatında da ön plana çıktığına vurgu yapan Demir, şu bilgileri verdi: “X kuşağına (1965-1979 arası doğanlar) baktığımızda, iş yaşamında sadık, aynı işte uzun seneler çalışabilen, iyi kariyer hedefinde olan bireylerdir. Y kuşağı ise (1980-1999 yılları arası doğanlar) dünyada etki yaratmak isteyen, iş ve özel hayat dengesini kurmayı amaçlayan, X kuşağının aksine hayatı yaşayabilmek için çalışmayı hedefliyor. Y kuşağı için çalışmak bir amaç değil, sevdikleri ile zaman geçirmek, gezmek, kazandıkları parayı harcamak için bir araç olarak görülüyor.”
- Meclis'te kabul edildi! Yetkisiz çakar kullanımında cezalar artıyor
- HÜRJET'in ikinci prototipi, gökyüzüyle buluştu
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: UCM’nin kararı adaletin tecellisi bakımından umut vericidir
- Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Dara bölgesi görüntüleri incelenecek
- Bakan Memişoğlu'ndan Yenidoğan çetesi açıklaması: Görevimiz kötüleri ayıklamak ve gerekli cezayı vermektir