EkonomiKaçak saat ticaretine 4 milyarlık darbe

Kaçak saat ticaretine 4 milyarlık darbe

Paylaş
Kaçak saat ticaretine 4 milyarlık darbe

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı saat ticaretiyle uğraşan mükellefleri tek tek tespit ederek, 2023-2024 döneminde 4 milyar liralık kayıt dışı ticareti ortaya çıkardı.

Yaklaşık 6 bin 500 mükellefe yönelik çalışmada aynı alıcıların defalarca kayıt dışı lüks saat temin etmesi mercek altına alındı. Çevrim içi pazar yerlerinden, sosyal medya platformlarından veya internet sitelerinden sanal pos ve kapıda ödeme gibi imkanlarla kayıt dışı ürünlerin satışının yapıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

MÜCADELEYE DEVAM

İncelemeler kapsamında, bu ürünler için satış sonrasında belge düzenlenmediği, tüketicilerin de bu yolla mağdur olduğu tespit edildi. Yapılan analizlere göre, farklı marka ve modellerdeki gerçek veya imitasyon (taklit) binlerce saat, vergi ödenmeden el değiştiriyor. İlk aşamada 944 farklı marka ve model saatin kayıt dışı satışı saptandı. Piyasanın en çok bilinen markalarının imitasyonları da denetimlere takıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Vergide adaleti sağlamak için en önemli konu kayıt dışılıkla mücadeledir” dedi.