Ekonomi Kadın girişimcilere özel platform

Kadın girişimcilere özel platform

Paylaş
Kadın girişimcilere özel platform

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere ‘https://kadingirisimci. gov.tr/’ web sitemiz üzerinden ulaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

DESTEK VE TEŞVİKLER

Web sitesinde kadın girişimciliği alanında kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan hizmetlerin yer aldığını belirten Göktaş, şunları kaydetti: “Kadın girişimciler destek ve teşvikler başlığı altında, bakanlıklar, Kredi Garanti Fonu, bankalar, kalkınma ajansları gibi kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan destek ve teşviklere kolayca ulaşabiliyor.”

KOOPERATİFLERE ERİŞİM

593 kadın kooperatifinin kayıtlı olduğu Kadın Kooperatifleri Web Portalı’na (www.kadinkoop.org) da erişimin sağlandığını söyleyen Göktaş, şöyle devam etti: “Kadın girişimcilerimiz yine web sitesi üzerinden ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’ kapsamında oluşturulan dijital portaldaki fırsatlar haritasında iş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanıyor. Asistan desteği ile yapay zekanın avantajlarından faydalanarak sorularını yazıp, ihtiyaç duydukları bilgiye daha kısa sürede ulaşabiliyor.”

Haberin Devamı

ETKİNLİKLER VE BAŞARI HİKAYELERİ

Göktaş, web sitesinde kadın girişimciliği alanındaki mevcut duruma ve verilere ilişkin güncel bilgilerin ve kadınlara ilham vermesi amacıyla rol model girişimci kadınların başarı hikayeleri ve iyi uygulama örneği olan proje ve çalışmaların da yer aldığını belirtti. Göktaş, ayrıca site üzerinden kadın girişimciliği alanındaki faaliyetlere ilişkin haberler, kadın girişimciliği konusunda düzenlenecek etkinlikler ve yapılacak çalışmalara ilişkin duyurular ile girişimcilik ve kadın girişimciliği özelinde hazırlanan yayınlara ulaşılabildiğini ifade etti.