EkonomiKapış kapış gidiyor! Derin dondurucu ve kıyma makinesi satışları patladı

Kapış kapış gidiyor! Derin dondurucu ve kıyma makinesi satışları patladı

Paylaş
Kapış kapış gidiyor! Derin dondurucu ve kıyma makinesi satışları patladı

E-ticaret platformu GittiGidiyor verilerine göre, 1-22 Ağustos’ta geçen yılın aynı dönemine kıyasla derin dondurucu satışı 3, kıyma makinesi satışı ise 2 katına çıktı

GittiGidiyor’un satış verileri, Kurban Bayramı öncesinde tüketicilerin derin dondurucu ve kıyma makinelerine yoğun ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

HANGİ İLLERDE SATIŞ PATLADI?

Derin dondurucu satışında İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa ve Kocaeli geldi. Kıyma makinesi satışında ise üç büyük ili Gaziantep ve Hatay takip etti. Tüketiciler derin dondurucuda bin lira, kıyma makinesinde ise 199 lira fiyatlı ürünleri tercih etti.

Satış artışında dikkati çeken diğer ürünler bıçak bileyici, düdüklü tencere ve saklama kabı oldu.1-22 Ağustos’ta geçen yılın aynı dönemine göre adet bazında satışlar bıçak bileyicide yüzde 106, düdüklü tencerede yüzde 78, saklama kabında yüzde 53 artış kaydetti.

KIYMA MAKİNESİ ALAN SIRA BEKLEMİYOR

Tüketicilerin kurban etini saklamak ve gıdaların besin değerini uzun süre korumak için derin dondurucu satın almaya yöneldiğini aktaran GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin geçen yılın aynı dönemine kıyasla satışlarda 3 kata varan artış yaşandığını söyledi.

Bülent Elçin, ayrıca kıyma makinesinde de bayram döneminde gözle görülür bir artış olduğunu belirterek "Bunun en önemli nedeni tüketicilerin kurbanını kestikten sonra kasap sırasında beklemek istememesi. Tüketiciler kıyma makineleriyle evlerinin konforunda ve istedikleri miktarlarda kıyma hazırlayabiliyor. Ayrıca ülkemizde sağlıklı beslenme konusunda da ciddi bir bilinçlenme söz konusu. Dolayısıyla evde doğal yollarla yiyecek hazırlamayı tercih eden tüketiciler de kıyma makinesi gibi ürünlere yöneliyor" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı