EkonomiKaskonuzu ucuza yaptırın!

Kaskonuzu ucuza yaptırın!

Paylaş
Kaskonuzu ucuza yaptırın!

Son yıllarda artan enflasyon ve araç fiyatlarına bağlı olarak primleri ciddi oranda yükselen kasko poliçeleri araç sahiplerini kara kara düşündürüyor. Sigorta şirketleri ise hem mevcut kasko müşterilerini kaybetmemek hem de bu alandaki pazar paylarını artırmak için sigortalılarının karşısına yeni alternatiflerle çıkıyor.

Türkiye’de enflasyonist ortama bağlı olarak artan araç ve yedek parça fiyatları kasko poliçelerinde de fiyat artışlarına neden oldu. Bu durum kasko yaptırarak aracını güvence altına almak isteyen araç sahiplerini ciddi oranda etkiledi. Bazı sigortalılar artan fiyatlar karşısında kasko yaptırmayı ertelerken bazı sigortalılar ise araçlarını sigorta güvencesinden mahrum etmek istemedikleri için uygun teminatlı ve fiyatlı kasko poliçesini yaptırabilmek için arayış içerisine girdi. Bu durum sigorta şirketlerini de harekete geçirdi. Yüksek fiyatlardan dolayı önemli oranda sigortalı kaybı yaşayan şirketler ise pazardaki hareketliği artırmak için sigortalıların karşısına yeni alternatif paketler, marka işbirlikleri ve hasarsızlık indirimleri gibi seçeneklerle çıkmaya başladı. Peki kasko poliçesini uygun fiyata yaptırmak mümkün mü? Bunun en önemli şartı ihtiyaca uygun teminatları içeren bir ürün seçmekten geçiyor. Bu sayede ihtiyacınız olmayan teminatlar ve hizmetler için ekstra bir ücret ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Bir diğer seçenek ise aracınızın modeli, yaşı ve kullanım biçimleri gibi faktörlerin yanı sıra, hasarsızlık kayıtlarınızın da oldukça önemli olması. Çünkü şirketler kasko poliçesi düzenlerken sizin hasarsızlık durumunuzu da dikkate alıyor. Yani iyi bir sürücü olmak da kasko poliçenizi en az yüzde 30 oranında indirimli almak anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Kasko sigortalarında gücümüzü artırmayı hedefliyoruz

2023 yılı içindeki prim üretiminde özellikle kasko branşının oto sigortaları içinde önemli bir paya sahip olduğunu belirten HDI Sigorta CEO’su Firuzan İşcan, “Bu alanda sektördeki önemli oyunculardan biri olarak yer aldık ve geçen yıl ikinci sıradaydık. Kasko sigortaları, şirketimiz için önemli bir odak noktası ve özellikle ağır vasıta segmentinde güçlü bir konumdayız. Bu alandaki tecrübemiz ve bilgi birikimimizle kısa ve orta vadede hafif ticari ve otomobil segmentinde de gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Tarife etkinliğimizi geliştirirken maliyet yönetimine de önem veriyoruz. Ancak, poliçeyi satmanın ötesinde, müşterilere sorunsuz bir hizmet sunmak da önemli. Bu nedenle, Türkiye genelindeki servis ağımızı ve acentelerimizi kullanarak hizmetimizi optimize etmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KASKODA FİYATLARIMIZI REKABETÇİ BİR SEVİYEYE GETİRDİK

Mevcut kasko paketleri ile araç sahiplerinin ihtiyaç duyabileceği teminatları kasko ürününde yer veren Türk Nippon Sigorta, son dönemde müşteri ihtiyaçlarına yönelik yeniliklere de ağırlık verdi. Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, yapmış oldukları iyileştirmelerle kaskoda büyümeye devam ettiklerini söyledi. Pamukçu, sunmuş oldukları kasko ürünlerini müşteri odaklı olarak tasarladıklarını ve yaşayabilecekleri sorunlar karşısında gerekli ve doğru teminatlıları verdiklerini belirterek, ihtiyaç anında müşterilerinin hep yanlarında olduklarını ifade etti” dedi.

YENİLENEN QUICK KASKO MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ARTIRACAK

Yeni kasko ürünüyle araç sahiplerinin hayatını daha da kolaylaştırmaya odaklanan Quick Sigorta, Quick Kasko’yu yeniledi. Halihazırdaki kasko ürününü yeniden tasarladıklarını ve yeni avantajlarla zenginleştirdiklerini açıklayan Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy, “Yenilenen ürünümüzle piyasada çok daha rekabetçi hale geldik. Quick Kasko ile müşterilerimize sadece uygun fiyat değil, aynı zamanda kapsamlı koruma ve hizmet sunuyoruz. Bu avantajlarımız sayesinde sektördeki konumumuzu güçlendirmeyi ve müşteri memnuniyetinde lider olmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KASKODA HASARSIZLIK ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

Kasko ve Trafik Sigortası yaptırırken büyük bir avantaj sağlayan hasarsızlık indirimi, araç sahiplerine değişen oranlarda tasarruf imkanı tanıyor. Hasarsızlık indiriminin sürücülere kasko poliçelerinde yüzde 30 ila 70 arasında tasarruf imkânı sağladığına dikkat çeken Sigortam.net CEO’su Ataman Kalkan, “Hasarsızlık indirimi hem kasko fiyatlarını düşürmede avantaj sağlıyor hem de kaskosunu düzenli olarak yaptıran, kurallara uygun bir şekilde araç kullanan sürücülerin ödülü niteliğinde diyebiliriz. Yani iyi sürücü kaskoya daha az ödüyor. Bu indirimi elde etmenin en önemli şartı, poliçe süresince hasar talebinde bulunmamak olarak öne çıkıyor” dedi.