Kentsel dönüşümde güvenceniz 'Bina Tamamlama Sigortası'
Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanırken, evini yenileyecek olan bireyleri uyaran Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Soner Tekbaş, “Müteahhitlerden mutlaka Bina Tamamlama Sigortası yaptırmasını isteyin” dedi.
30 Mart’ta düzenlenen seçimlerin ardından seçilen yeni yerel yönetimlerin en önemli gündem maddelerinin başında kuşkusuz ‘kentsel dönüşüm’ geliyor. Deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde kentsel dönüşümün önümüzdeki dönemde daha da ivme kazanması bekleniyor. Evini yenileyecek olanların finansman ve barınma (kiralık konut) sorunlarına çözüm bulunması yerel yönetimler açısından büyük önem taşıyor. Bunlarla birlikte kentsel dönüşümün başarılı olabilmesinin çok önemli bir faktörü daha var ki; o da ‘sigorta’ ya da ‘Bina Tamamlama Sigortası’ (BTS). BTS konusunda toplumda yavaş yavaş bilincin artmakta başladığı gözlemlense de halen söz konusu sigortanın varlığından bile haberdar olmayan çok sayıda birey var.
Quick Sigorta Finansal Ürünler Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Tekbaş, evini yenileyecek olan bireylere, “Bina Tamamlama Sigortası yaptırmasını mutlaka müteahhitlerden isteyin. Binan Tamamlama Sigortası hem müteâhhitler hem de mal sahipleri için önemli bir güvence” değerlendirmesinde bulundu. BTS’ye neden ihtiyaç olduğu ile ilgili de bilgiler veren Tekbaş, geçtiğimiz yıllarda İstanbul- Esenyurt ve Tuzla’da yaşanan mağduriyetlerin söz konusu sigortanın doğmasında etkili olduğunu söyledi.
Tekbaş, “Quick Sigorta, Bina Tamamlama Sigortası ile projeyi sigortalıyor. Bu sigorta en başta arsa sahipleri ve ön ödemeli konut satın alan bireyler için binanın tamamlanması konusunda bir koruma kalkanı oluşturuyor. Projenin sigortalanabilmesi için müteahhitten finansal durumunu gösteren bilgi ve belgeler isteniyor. Mali tablolar ve projeyi inceldikten sonra Quick Sigorta projede yer alıyor. Müteahhidin finansal durumunda olası bozulma olması ve projeyi tamamlayamayacak olması durumunda sigorta şirketi tazminat ödüyor ya da projeye destek verip binanın tamamlanmasını sağlıyor. Buna karşılık da halef olarak müteahhitin projedeki payını devralıyor. Şirket, müteahhitlerin mali tablolarını incelendikten sonra finansal yapısı yeterli olmayan müteahhitler konusunda da en baştan kat sahiplerini uyarıyor” diye konuştu.
İSTANBUL’DA ÇOK BÜYÜK POTANSIYEL VAR
Ocak ayında Şişli Belediyesi ile ilgili bir lansman yaptıklarını hatırlatan Tekbaş, “Sadece Şişli’de 18 bine yakın bina var. İstanbul genelinde 100 bine yakın dönüşmesi gerekli bina var. Bu bizim üstlenebileceğimizin çok üzerinde. O nedenle diğer sigorta şirketlerinin de piyasaya gireceğini, yakın zamanda tüm arsa sahiplerin bina tamamlama sigortası isteyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
2018 YILINDA KULLANILMAYA BAŞLANDI
BTS’nin satışlarına 2018 yılında başladıklarını ifade eden Tekbaş, bugüne kadar poliçe adetlerinin 150’ye ulaştığını söylüyor. 2024 sonuna kadar sigortaladıkları proje sayısının 200’e ulaşmasını hedeflediklerini vurgulayan Tekbaş, Quick Sigorta olarak şimdiye kadar BTS ile ilgili hasar ödemediklerini de söyledi.
BİNA TAMAMLAMA SİGORTASI’NDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Müteahhit, kat malikleri (arsa sahipleri) ve sigorta şirketi arasında 3’lü bir sözleşme yapılıyor. Sigortayı müteahhit yaptırıyor, kat malikleri münferit olarak sigortayı yaptıramıyor. Sigortalı kat malikleri, sigorta ettiren müteahhit oluyor. Sigorta hem müteahhiti hem de kat sahiplerini güvence altına alıyor.
- Evinin odasında üretiyor, 5 ülkeye gönderiyor
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muğla'da helikopter kazasında hayatını kaybedenler için taziye
- 2 İETT otobüsü ve 3 otomobil zincirleme kazaya karıştı
- Bakan Güler: PKK/YPG terör örgütünün bir an önce tasfiye edilmesi önceliğimiz
- Suriyelilerin geri dönüşleri için kolaylık adımları! Bakan Bolat duyurdu