EkonomiKıdem tazminatı tavan ücret değişiyor! İşte yeni tavan ücret beklentisi...

Kıdem tazminatı tavan ücret değişiyor! İşte yeni tavan ücret beklentisi...

Paylaş
Kıdem tazminatı tavan ücret değişiyor! İşte yeni tavan ücret beklentisi...

Asgari ücrete yapılan zam oranın ardından gözler memur maaş zam oranına çevrildi. Memur zam oranının belli olmasının ardından değişecek ücretlerden biri de kıdem tazminatı tavan ücret olacak. Peki Kıdem tazminatı tavan ücret kaç liraya yükselecek? İşte tahminler...

Mustafa Efe / Posta.com.tr - Gözler yarın açıklanacak olan memur zammına çevrildi. Memur maaşlarına yapılacak olan zam oranın ardından birçok kalemde artış yaşanacak. Bu artışlardan biri de kıdem tazminatı tavan ücretinde olacak. Peki Kıdem tazminatı tavan ücreti kaç liraya yükselecek?

Haberin Devamı

KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK?

Kıdem tazminatının belirlenmesinde hem asgari ücret, hem memur maaş zammı etkili oluyor. Asgari ücrete yapılan % 34'lük zammın ardından memur maaş zam oranı 5 Temmuz Çarşamba günü netleşecek. 6 aylık enflasyon verisinin 17-18 seviyelerinde olması beklenirken memur maaş zam oranının da asgari ücret de olduğu gibi iki katı olacak şekilde zamlanması bekleniyor.

Kıdem tazminatı tavan ücretin de memur maaş zammının belli olmasının ardından 25 bin lira seviyesine yükselmesi bekleniyor.