EkonomiKira sözleşmesi e-Devlet'e taşınıyor

Kira sözleşmesi e-Devlet'e taşınıyor

Paylaş
Kira sözleşmesi e-Devlet'e taşınıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına dair reform niteliğindeki hizmete ilişkin çalışmasını tamamladı.

Hizmet, kiracılar ve ev sahipleri için kısa süre içinde devreye alınacak. Taşınmaz sahibi gerçek kişi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanacak sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanacak. Hizmetle kira sözleşmeleri, zaman damgalı ‘barkodlu belge’ olarak oluşturulacak ve belge doğrulama işlemi yapılabilecek.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL HARİTASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu hizmetin tüm kesimler için fayda sağlayacağına işaret ederek, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı’yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek. Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak. Vatandaşlarımız kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden de kurtaracak. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası’nın oluşturulması için veri temin edilecek.”