EkonomiKredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, yüzde kaç? Kredi kartı yapılandırma ve asgari ödeme tutarı değişikliğinde son durum ne?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, yüzde kaç? Kredi kartı yapılandırma ve asgari ödeme tutarı değişikliğinde son durum ne?

Paylaş
Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, yüzde kaç? Kredi kartı yapılandırma ve asgari ödeme tutarı değişikliğinde son durum ne?

BDDK ve TCMB, kredi kartı asgari ödeme tutarları ve borç yapılandırma koşullarında yeni düzenlemeler yaptı. Peki, Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, yüzde kaç?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, yüzde kaç? Sorusu gündemde yer alıyor ve birçok kredi kartı kullanıcısı tarafından merak ediliyor. TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, yüzde kaç?

Haberin Devamı

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME TUTARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

BDDK ve TCMB'nin aldığı yeni kararlarla birlikte, kredi kartlarına ilişkin asgari ödeme tutarları ve yapılandırma şartlarında değişikliğe gidildi. Buna göre, 50 bin liranın altındaki kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 20, 50 bin liranın üzerindeki kartlar için ise yüzde 40 olarak belirlendi.

Ayrıca, TCMB tarafından yapılan bir diğer değişiklikle, kredi kartı borçlarına uygulanacak azami akdi faiz oranları da yeniden düzenlendi. Kredi kartı borcuna göre farklılaşan bu oranlar, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. Bununla birlikte, kredi kartı üzerinden yapılan nakit çekimlerdeki azami faiz oranı yüzde 5 seviyesinde sabit tutuldu. Bu adımlar, kredi kartı kullanıcılarına ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla atıldı.

Haberin Devamı