EkonomiLüks tüketim yapıp vergi vermeyenlere takip

Lüks tüketim yapıp vergi vermeyenlere takip

Paylaş
Lüks tüketim yapıp vergi vermeyenlere takip

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına aldı.

Bu incelemelerde ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı, lüks araçlara bindiği, lüks tüketimde bulunduğu ancak hiç gelir beyan etmediği ve vergi mükellefi olmadığı görüldü. Şimdi bu kişiler yakın takibe alındı.

Haberin Devamı

IBAN VE MAIL ORDER

Bu kişilerden bazısının aylık harcamasının 10 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Harcamaları incelenerek bu gelirin kaynağı tespit edilecek ve bu gelirlerin vergilendirilmesi sağlanacak. Öte yandan VDK, müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve fiş veya fatura kesmeyen işletmelere yönelik de sıkı takip yürütüyor. Kurul, hizmet, e-ticaret ve mobilya gibi sektörlerde sıklıkla kullanılan “mail order” yöntemini de takipte.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti artırmaya ve kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı