EkonomiMahkemede 4 yıl tahkimde 4 ay

Mahkemede 4 yıl tahkimde 4 ay

Paylaş
Mahkemede 4 yıl tahkimde 4 ay

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hukuk sistemi içinde var olan tahkim ve arabuluculuk merkezini borsada açacaklarını söyledi.

Kütahya’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Hisarcıklıoğlu bu konuda şu detayları verdi: “İki tüccar arasında anlaşamadıysa, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine gitme hakkınız var. Giderseniz tam 2 yıl birinci derece mahkeme 2 yılda ikinci derece mahkeme, 4 sene sürüyor. Ama arabuluculuk ve tahkime gelirsen 4 ayda işin bitiyor.”

Haberin Devamı

Tahkim merkezlerinde verilen kararın mahkeme kararı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu karar neyse aynı hükümde geçerli. Yani, ‘Sen bu borcu ödemelisin’ dedi mi iş bitiyor. Ödüyorsun. Ben bunu bir de mahkemeye götüreyim deme hakkın yok artık. Masrafı da çok az. Nerdeyse dörtte bir fiyatına mahkemelere vereceğin maliyetin” diye konuştu. Türkiye genelinde yayılan uygulama, alacak-verecek konularında hızlı çözüm sağlarken ticaretin sağlıklı yürümesine katkı sunuyor.