EkonomiMerkez’den banka yöneticileriyle gündem toplantısı

Merkez’den banka yöneticileriyle gündem toplantısı

Paylaş
Merkez’den banka yöneticileriyle gündem toplantısı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimi ile dün bir araya geldi. Toplantıda piyasalardaki son gelişmeler değerlendirildi.

Toplantı sonrasında gelen TBB açıklamasında, “Yapılan teknik toplantıda, ilgili tüm kurumların yakın işbirliğiyle, istikrarın sürdürülmesi için piyasa kuralları içinde her türlü aracın etkin bir şekilde ve kararlılıkla kullanılmaya devam edileceği belirtildi” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ÖNLEM ALMAYA DEVAM EDİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Bankalar Birliği yönetimiyle cuma günü akşam saatlerinde bir araya gelmişti. Şimşek, ekonomik program sayesinde önemli kazanımlar elde edildiğini belirterek, “Bu kazanımları korumak ve geliştirmek adına gerekli tüm önlemler alınmaya devam edilecektir. Elimizde yeterli araç var. Programın uygulanmasına ilişkin hiçbir tereddüt yok. Kurumlarımızla yakın bir koordinasyon içinde çalışıyoruz” mesajı vermişti.

SEKTÖR PROGRAMA GÜVENİYOR

Şimşek ayrıca, piyasalarda geçici olduğu değerlendirilen dalgalanmaların yakından ve ilgili tüm kurumlarla eş güdüm içinde takip edildiğini, alınan tedbirlerin yanı sıra gerektiğinde alınacak önlemlerin de belirlendiğini, programın kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmişti. TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da bankacılık sektörünün programa inandığını ve destek verdiğini, Türkiye’nin bilançosunun her zaman sektörün önceliği olduğunu, ekonomi yönetimi ile çok yakın bir iletişim ve koordinasyon içinde çalıştıklarını söylemişti.

Haberin Devamı

PEŞ PEŞE ADIMLAR GELMİŞTİ

Merkez Bankası, hafta içinde piyasadaki paniğin giderilmesi için bir dizi önlemi hayata geçirmişti. Ara toplantı kararıyla gecelik borç verme faizini yüzde 44’ten yüzde 46’ya yükselten Merkez Bankası, haftalık repo ihalelerine de ara verme kararı almıştı. Likidite yönetimi konusunda da adımlar atan Banka, likidite senedi ihraçlarına başlanacağını belirtmişti. Bu hamlelerin ardından döviz cephesindeki hareketlilik azalmış, dolar 38 lira seviyesinde dengelenmişti.