EkonomiMerkez'in tahmini değişmedi

Merkez'in tahmini değişmedi

Paylaş
Merkez'in tahmini değişmedi

Merkez Bankası (MB) Başkanı Fatih Karahan, Merkez Bankası İdare Merkezi’nde yılın Üçüncü Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Karahan, 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinde değişikliğe gitmediklerini belirterek, “Enflasyonun 2024 sonunda yüzde 38’e gerileyeceğini öngörüyoruz, 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduk” dedi. Karahan, orta vadede ise enflasyonun yüzde 5’te istikrar kazanmasını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

KKM YÜZDE 11’E GERİLEDİ

Geçen yılın haziran ayında sıkılaşma döngüsünü başlattıklarını, politika faizini yüzde 8.5’ten bu yılın mart ayı itibarıyla yüzde 50’ye çıkardıklarını anımsatan Karahan, kararlılıkla sürdürülen sıkı parasal duruşun Türk lirası varlıklara olan ilgiyi artırdığına dikkati çekti. Karahan, “Mart ayından bu yana Türk lirası mevduatın payı yükselerek yıl sonu hedefimiz olan yüzde 50’yi aşarken, kur korumalı mevduatın (KKM) payı ise yüzde 11’e geriledi. KKM’nin hedefleri ve asgari faizinde atılan adımların da etkisiyle Türk lirası mevduat payındaki artışın devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.