EkonomiMevduattan dönüş konutta arzı hareketlendirdi

Mevduattan dönüş konutta arzı hareketlendirdi

Paylaş
Mevduattan dönüş konutta arzı hareketlendirdi

Enflasyon ve faizlerin yükseldiği dönemde konut satışları yavaşlayınca, yeni proje arzı da beklemeye geçmişti. Faizlerde düşüş beklentisi ve konut kredi faizlerinde başlayan gerileme konut üreticilerini yeniden hareketlendirdi. Yeni konut projeleri yavaş yavaş satışa çıkmaya başladı. VakıfBank tarafından kurulan Vakıf GYO, İstanbul Anadolu yakasındaki üçüncü konut projesi VSancaktepe Merkez’i satışa sundu. Proje, 2.5 milyar lira yatırımla hayata geçecek.

ÖNCÜLÜK YAPACAK

Haberin Devamı

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, gayrimenkul sektörünün değer üretmeye devam etmesinin ülke ekonomisine katkı açısından çok kıymetli olduğunu belirterek, konut arzını artırmanın ve konuta erişilebilirliğin kolaylaştırılmasının en önemli gündem maddeleri olduğunu söyledi. İncehasan, “Gelecek stratejilerimiz, planlamalarımız ve piyasa öngörülerimiz için Orta Vadeli Programı referans alıyoruz. Yeni projemiz ile hem ülke ekonomimize katkıda bulunmak hem de sektördeki potansiyel ivmelenmeye liderlik etmek için harekete geçtik” dedi.

AVANTAJLI DÖNEM

Alternatif yatırım araçlarında cazibe azaldıkça konuta ilginin artacağını ifade eden İncehasan, “Müşterilerin talebi artınca yeni projeler de olacaktır. Biz de yeni projemizi satışa sunuyoruz, piyasa açıldığında elimizde satacak proje olması rakiplerimizden bizi ayıracaktır” diye konuştu. Mevduattaki çözülmeden konuta yavaş yavaş dönüşün başladığını ifade eden İncehasan, “Alternatif araçların cazibesini yitirmesiyle parası olana konut almak için iyi bir dönem. Konut yatırımı, bugün yarından daha avantajlı” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

ESNEK ÖDEME PLANI

Sancaktepe Merkez, 1+1’den 4+1’e kadar değişen toplam 312 konut ve 20 adet ticari üniteden oluşuyor. Projede şirket bünyesinde 48 aya varan esnek ödeme planları sunulurken VakıfBank başta olmak üzere, anlaşmalı bankalardan kredi imkanı da bulunuyor. Kredi kullanımında 60 aya yüzde 1.76 vade oranı uygulanıyor. Projede metrekare fiyatları 70 bin liradan başlarken, 3.5 milyar lira ciro bekleniyor.

SIRADA İZMİR VAR

İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyük şehre yayılmış projelerinin bulunduğunu anlatan Onur İncehasan, şu bilgileri verdi: “İstanbul Finans Merkezi içinde yer alan LeedGold sertifikalı VakıfBank Kuleleri, bölgenin sembol yapılarından biri haline geldi. Tablo Adalar ve Cubes Ankara projelerimizde ise yaşam başladı. Her iki projemizde bulunan az sayıda envanterimiz için satışlarımız devam ediyor. İzmir projemizi gelir paylaşımı modeliyle 2025’te tekrar ihale edip satışa başlamayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı