Ekonomi Milliler Paris'te ülkemizi temsil edecek

Milliler Paris'te ülkemizi temsil edecek

Paylaş
Milliler Paris'te ülkemizi temsil edecek

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na sadece 30 gün kaldı. 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük spor etkinliğinde Team Türkiye’den 86 sporcumuz artistik jimnastik, atıcılık, atletizm, badminton, bisiklet, boks, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, voleybol, yüzme ve yelken olmak üzere 18 branşta ülkemizi temsil edecek. Fransa’nın 1900 ve 1924’ten sonra 3’üncü kez ev sahipliği yapacağı olimpiyatların açılış seremonisi, 26 Temmuz’da Türkiye saatiyle 22.00’de Seine Nehri’nde gerçekleştirilecek.

95 METRELIK HALKALAR HAZIR

Haberin Devamı

Olimpiyat Oyunları’nın simgesi olan olimpiyat halkaları, Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’ne yerleştirildi. Sürdürülebilirlik misyonuna uygun şekilde geri dönüştürülmüş çelikten imal edilen 5 halka, 95 metre uzunluğu ve 43 metre yüksekliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2022 yılından bu yana resmi destekçiliğini yürüten Türkiye İş Bankası da sporculara olimpiyatlar sürecinde yol arkadaşlığı yaparak Türkiye’de olimpiyat bilincinin artırılmasını, daha fazla gencin bu dev organizasyona katılmasını amaçlıyor.

‘KEŞFEDİLMEMİŞ NİCE CEVHER VAR’

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, gençlerin Paris’te Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyleyerek, “Paris 2024 vizesi alan tüm sporcularımızı tebrik ediyor ve kota mücadelesi devam eden sporcularımıza başarılar diliyorum. Dünyanın en iyileri arasında yerini alan milli sporcularımızın dışında da ülkemizde çok başarılı gençler ve sporda henüz keşfedilmemiş daha nice cevherler bulunuyor. Gençlerimiz, kendilerine uygun imkanlar sağlandığında her zaman bizleri gururlandıracak” diye konuştu.

Haberin Devamı