Ekonomi Murat Ülker sosyal medya devlerine sitem etti

Murat Ülker sosyal medya devlerine sitem etti

Paylaş
Murat Ülker sosyal medya devlerine sitem etti

İş insanı Murat Ülker, sosyal medyada yapay zekâ yöntemleri ile kendi adını kullanan dolandırıcılara ve bunu yayılmasına vesile olan sosyal medya platformlarına isyan etti.

Son dönemde internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, iş insanı Murat Ülker’in adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlerin sayısında artış yaşanıyor. Sahte videolarla yatırım tavsiyesi verildiği iddia edilerek vatandaşlar tuzağa düşürülüyor.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI MURAT ÜLKER'İ UYARDI

Forbes listesine göre kişisel serveti 5.2 milyar dolar ile Türkiye’nin en zengin iş insanı olan Murat Ülker'in yapay zeka ile oluşturulan bir görüntüsü Facebook üzerinden reklamlı bir şekilde dolaşıma sokuldu. Durumu fark eden bir kullanıcı, LinkedIn üzerinden Murat Ülker'e ulaşarak, "Murat bey sosyal medyada sizin adınızı kullanarak insanları dolandıran bir paylaşım dolaşıyor ilgilenirseniz çok sevinirim gönderdiğim bağlantı da paylaşım duruyor" mesajını paylaştı.

MURAT ÜLKER İSYAN ETTİ

Mesajı ve sahte videoyu gören Murat Ülker, "Ne yazık ki bu dolandırıcılık, inşallah kapılan olmaz. Şikayet ediyoruz. Fakat sosyal medya şirketleri çok yavaş hareket ediyor. Bu tip sponsorlu (reklamlı) yayınları nedense engellemeleri çok üzün sürüyor. Halbuki porno konusunda ve siyasi hassasiyetlerine göre siz daha giriş yapmadan engelleyebiliyorlar" yanıtını verdi.

Haberin Devamı