Ofis pazarında büyüme devam ediyor

Ülkü, konut ve ofis piyasasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Gazete Haberi
Ofis sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirten Ülkü, “Ofiste yeni arz İstanbul Finans Merkezi dışında yok denecek kadar az. Avrupa’da Levent-Maslak hattında doluluk oranı çok yüksek, neredeyse boş ofis kalmadı. Bunun yanı sıra aylık kira bedelleri de dolar cinsinden bakıldığında yüksek düzeyde. Bu dönemde ofislerini değiştiren, büyüten şirketlerin sayısı da artıyor” dedi.
GÜVENLİ LİMAN
Türk insanı için gayrimenkulün, her zaman güvenli bir yatırım aracı olarak önemini koruduğunu belirten Barlas Ülkü, şöyle devam etti: “Ev sahibi olmak, halen güvenli bir geleceğin temel taşı olarak görülüyor. Türkiye’de her yıl 800 bin yeni konuta ihtiyaç var. Genç nüfus, evlenmeler, boşanmalar, üniversite öğrencilerinin barınma talebi, yeni konut ihtiyacını tetikliyor. 2026 ise enflasyonun düşmesi ve kredilerin açılmasıyla birlikte konut fiyatlarının yeniden artış trendine gireceği bir yıl olabilir.”
DENGELENME YILI
Perakende tarafında da önemli bir canlılığın dikkat çektiğini ifade eden Barlas, “AVM’lerdeki tüketim hareketliliği, kira gelirlerinin dolar bazında artmasını sağladı. Ancak ofislerde olduğu gibi, AVM’lerde de yeni arzın sınırlı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki iki yıl kritik bir süreç olacak. Enflasyon tarafında düşüş sinyalleri geliyor. Faizlerin düşmesi ve konut kredilerinin daha erişilebilir hale gelmesiyle biriken talebin açığa çıkacağını ve sektörün 2026’dan itibaren yeniden canlılık kazanacağını düşünüyorum. 2025, dengelenme yılı olacak” diye konuştu.
İletişim Başkanlığı'ndan Reform Enstitüsü Direktörü Çalışkan'ın ifadesine yalanlama
'RTÜK'ün talimatıyla televizyonlardaki tüm canlı yayınlar kesildi' iddiasına yalanlama
YSK’dan 'CHP kurultayının iptal edildiği' iddiaları sonrası açıklama
DMM: 'Polis, göstericilere portakal gazı ile müdahale ediyor' iddiası yalandır
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Eylemlerde 323 şüpheli gözaltına alındı