EkonomiÖğrenciler için en iyi 20 vergisiz telefon

Öğrenciler için en iyi 20 vergisiz telefon

Paylaş
Öğrenciler için en iyi 20 vergisiz telefon

Okulların açılmasına sayılı günler kala örgün eğitim gören yüksekokul ve üniversite öğrencilerine yönelik sunulan vergisiz akıllı telefonlara ilgi yoğunlaştı.

9.500 TL altındaki tüm telefonları kapsayan uygulamadan faydalanacak olanlar toplam cihaz bedelinin yüzde 44.4’ünü iade alacaklar.

Haberin Devamı

EN FAZLA 26 YAŞ OLMALI

Örneğin 9.499 TL değerinde bir telefon aldınız, vergi tutarı olan yüzde 44.4 üzerinden yaklaşık 4.218 TL vergi iadesi hakkı kazanıyorsunuz. Bu haktan yararlanmak için ayrıca Türkiye vatandaşı olmak ve 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

2 YIL KULLANMAK ZORUNLU

İkinci el cihazların kapsam dışı tutulduğu programda ayrıca satın alınan cihazların en az 2 yıl kullanım zorunluluğu bulunuyor. Bu fırsattan yararlanan öğrenci, telefonunu 2 yıl boyunca satamıyor. Satın alınan teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının satın alan öğrenciye ait olması gerekiyor. Yani satın alınan telefonun faturası öğrencinin adına olmak zorunda. İşlem tamamlandıktan sonra teknolojik cihaz desteği tutarı Bakanlık tarafından öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasıyla hesabına aktarılıyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler için en iyi 20 vergisiz telefon

RAM VE KAMERAYA DİKKAT EDİLMELİ

Söz konusu fiyat skalasında iyi bir telefona sahip olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ana noktalar iyi bir işlemci güçlü bir RAM, güçlü bir batarya ve yüksek çözünürlüklü ana kameradir. En az 6 GB RAM, 4500 mAh batarya ve 40 MP kamera bu noktada işinizi rahatlıkla görebilir. Tabi bu arada ana özellikler aynı olsa da her telefonun kendine has ekstra yapay zeka, hızlı şarj gibi farklı donanımları da vardır. Bunları da ayrıntılı bir şekilde incelemeyi ihmal etmeyin. Öte yandan alışveriş yapacağınız platformlar güne özel kampanyalar yaptıkları için beğendiğiniz telefon başka bir yerde daha uygun fiyattan satışta olabilir. Bu nedenle birkaç yere bakmadan alışveriş yapmayın. İşte sizin için derlediğimiz bazı modeller...

HAFTANIN OLAYI

Öğrenciler için en iyi 20 vergisiz telefon

CEP’TEN KONTROL EDİLEN AKILLI DİYAFON ÇIKTI

Konut içi haberleşme teknolojileri firması Multitek, evler için DiafonBox adlı akıllı diyafon geliştirdi. Kapı çaldığında çağrıyı anında tüm aile bireylerinin cep telefonuna gönderen cihaz, görüntülü konuşmaya da olanak tanıyor. Telefon ile kapı kilidi de açılabiliyor. Multitek Genel Müdürü Ece Demirkol, “900 TL’ye evleri akıllandıran bu cihazla ilk etapta 250 bin konutun dönüşüme imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı