EkonomiPaylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ne anlama geliyor, ne demek?

Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ne anlama geliyor, ne demek?

Paylaş
Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ne anlama geliyor, ne demek?

Bir süredir Martı TAG tartışmaları ile birlikte gündeme gelmekte olan Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Sorusu, birçok kişinin merak ettiği bir soru oluyor. Peki, Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ne anlama geliyor, ne demek?

Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Sorusu, zaman zaman gündeme gelen tartışmalar kapsamında araştırma konusu oluyor. Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği'ne ilişkin komisyon kurulması nedeniyle Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği detayları tekrardan vatandaşların gündeminde yer buldu. Peki, Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği nedir? Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ne anlama geliyor, ne demek?

Haberin Devamı

 

PAYLAŞIMLI YOLCULUK YÖNETMELİĞİ NEDİR?

 

Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği, bir araç sahibinin kendi aracını başka kişilerle paylaşarak yolculuk yapmasını düzenler. Bu yönetmelik, yolculuk maliyetlerinin paylaşılmasını ve trafik yoğunluğunun azaltılmasını teşvik eder. Araç sahiplerinin belirli izinler ve güvenlik koşullarını karşılaması gerekir.

 

PAYLAŞIMLI YOLCULUK YÖNETMELİĞİ KOMİSYONU NEDİR?

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) alt komisyon toplantısında, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği ilk kez gündeme geldi. Toplantıda, tüm devlet kurumlarından yazılı görüş alınması ve ardından yönetmelik komisyonunun kurulup oylamaya sunulması kararı alındı. Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, toplantıda taksicilerin kendilerine saldırdığını ve agresif davrandığını belirtti.

Haberin Devamı

 

Öktem, UKOME'nin ilgili bakanlıklardan ve devlet kurumlarından görüş alacağını, sonrasında yönetmeliğin oylamaya sunulacağını söyledi. Destek beklediğini vurgulayan Öktem, 178 bin kişilik bir aile olduklarını ve başarılı olacaklarını ifade etti.

 

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, “KAZANDIK. UKOME toplantısı şimdi bitti. Kararlar: 1- UKOME tüm devlet kurumlarından (Bakanlıklar gibi) yazılı görüş alacak. 2- Yönetmelik komisyonu kurulacak. 3- Onaylanmak için kısa zamanda oylamaya sunulacak. Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği GELİYOR.” ifadelerine yer verdi.