EkonomiRestoranlara 42 milyon lira fiyat listesi cezası

Restoranlara 42 milyon lira fiyat listesi cezası

Paylaş
Restoranlara 42 milyon lira fiyat listesi cezası

Ticaret Bakanlığı, yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelere, bu yılın başında tarife ve fiyat listelerinin ‘iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne’ tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yer verilmesi zorunluluğu getirmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetimlerin aralıksız bir şekilde devam ettiği belirtilirken, uygulamaya aykırı davranan firmalara ceza kesildi. Açıklamada, “Yaygın denetim süreci sonucunda, hizmet veren firmalar tarafından uygulamanın benimsendiği ve gerekli özenin gösterilerek uyum sağlandığı gözlemlendi” denildi.

Haberin Devamı

Ticaret il müdürlüklerinin 2 Ocak 2024’ten itibaren yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere yoğun denetimler yapmaya başladığı hatırlatılan açıklamada, denetimlerde öncelikle işletmelerin mevzuat hakkında bilgilendirilmelerinin sağlandığı, aykırılıkların tespitinde ise işletmeler hakkında idari yaptırım uygulandığı ifade edildi. Bu kapsamda 114 bin 567 firmanın denetlendiği ve denetimler sonucunda 21 bin 659 aykırılığa 47 milyon 43 bin 348 lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.