Sağlık sigortaları istikrarlı büyüyor
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, sağlık sigortalarının istikrarlı büyümesini 2024 yılının ilk 6 ayında da sürdürdüğünü belirterek, “Bu branşta 6 ayda 63 milyar TL’yi aşan prim üretilirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100.4 oranında reelde de yüzde 16.8 büyüme yaşandı” dedi.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, sigorta ve bireysel emeklilik sektörünün 2024 yarıyıl performansını değerlendirdi. Sigorta sektörünün SEDDK’nın son dönemde uyguladığı güçlü sermaye politikasına paralel her geçen daha da dirençli bir yapıya kavuştuğuna vurgu yapan Gülen, “Düzenleme ve denetlemeleriyle sektörümüze yön veren SEDDK’nın attığı adımlar bize destek oluyor. Sektörümüzün öz kaynakları yüzde 130’a yakın artarken sermaye yapımızda her geçen gün daha da güçleniyor.
Bu yolda aktif büyüklüğümüz yılın ilk yarısında 1.7 trilyon TL’yi aşma başarısını gösterdi” dedi. Sağlık sigortalarında tamamlayıcı sağlık sigortasına olan ilginin her geçen gün artmasına paralel önemli bir gelişim görüldüğünü ifade eden Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık sigortaları istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Bu branşta 6 ayda 63 milyar TL’yi aşan prim üretilirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100.4 oranında reelde de yüzde 16.8 büyüme yaşandı. Bu branş içinde yer alan ve son yıllarda büyük ilgi gören Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise 6 ayda 19.4 milyar TL prim üretimi olurken, bu alanda reel büyüme 42.3 oldu.”
ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Oto sigortalarının toplamda 131.4 milyar TL prim üretimi ile sektörün toplam prim üretiminin yüzde 39’unu gerçekleştirerek bu anlamda sektörün lokomotifi olmaya devam ettiğine vurgu yapan Gülen, “Bu alanın daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için ve zorunlu trafik sigortasında yaşanan tartışmaların gündemden çıkarılması için regülatör kurumumuz SEDDK ile yoğun bir şekilde çalışarak hem sektör hem de kamuoyunu mutlu edecek bir sonuca ulaşacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.
DOĞAL AFETLER BRANŞINDA PRİM ÜRETİMİ ARTIYOR
TSB Başkanı Gülen, ülkemize büyük acılar yaşatan 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş depremleri ile birlikte farkındalığı artmaya başlayan Yangın ve Doğal Afetler branşında da 6 ay sonunda prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre nominalde yüzde 124.3, reelde ise yüzde 30,7 oranında artarak 57.8 milyar TL’ye ulaştığının altını çizdi. Gülen, “Bu branş içinde yer alan Zorunlu Deprem Sigortasında 6 ayda yüzde 44,8’lik reel büyüme ile 5.9 milyar TL, İhtiyari Deprem Sigortasında da reelde yüzde 49.5 oranında büyüme ile 11.4 milyar TL tutarında prim üretimi oldu. Sel teminatında da geçen yılın aynı dönemine göre reelde yüzde 40’lık artışla 1.3 milyar TL’lik üretim gerçekleşti.” diye konuştu.
QUICK SİGORTA MOBİL UYGULAMASINI YENİLEDİ
Quick Sigorta, mobil uygulamasını güncelledi. Quick Sigorta yenilediği mobil uygulamasıyla kullanıcılarına daha pratik bir deneyim sunarken kampanya süresi boyunca uygulamayı indirenlere “Quick Acil Destek Paketi” hediye ediyor. Yeni özelliklerle donatılmış uygulama, kullanıcı deneyimini iyileştirerek çok daha pratik bir hale geldi. Uygulamanın yenilikleri arasında daha hızlı erişim ve geliştirilmiş işlevsellik bulunuyor. Ayrıca, kampanya süresi boyunca uygulamayı indiren herkes “Quick Acil Destek Paketi” hediye alacak.
TÜRKİYE SİGORTA SAĞLIKTA PAZAR PAYINI ARTIRACAK
Türkiye Sigorta, 2024’te kârlı ve istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Yılın ilk 6 aylık döneminde, 6.6 milyar TL net kar açıklayan şirket, yüzde 15 pazar payı ile hayat dışı (elementer) sektörde ilk sırada yer alıyor. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, belli branşlarda da pazar payını artırmayı planladıklarını söyledi. Türkiye Sigorta’nın öncelikli olarak büyümek isteği branşların başında da ‘sağlık’ geliyor. Şirket, yılın ilk yarısında Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) dahil yüzde 7 olan pazar payını yıl sonunda yüzde 9-10 seviyelerine yükseltmeyi hedefledi. Son 1 yıllık dönemde kasko ve TSS’de şikâyetlerin büyük oranda azaldığını ve fiyatların konuşulmadığını dile getiren Çakmak, acente kanalında da en hızlı gelişen branşın sağlık olduğunu kaydetti. Kaskoda uygun fiyatlı ve ihtiyaca yönelik ürünler sunmaya devam etiklerini belirten Çakmak, Bu strateji doğrultusunda söz konusu branşta geçen seneye oranla sadece yüzde 5 fiyat artışı gerçekleştiğini söyledi.
FONMATİK ROBO 100 BİN KULLANICIYA ULAŞTI
Anadolu Hayat Emeklilik’in, piyasa koşullarına göre otomatik fon dağılım değişikliği yaparak katılımcılarının hayatını kolaylaştıran bireysel emeklilik fon robotu FonMatik ROBO’nun kullanıcı sayısı 100 bine ulaştı. Katılımcıların bireysel emeklilik birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun fonlarda değerlendiren ve piyasa koşullarına göre fon dağılımlarını otomatik olarak değiştiren FonMatik ROBO’nun yönettiği toplam fon büyüklüğü 5. yılında 16 milyar TL seviyesine geldi. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, FonMatik ROBO’nun, bireysel emeklilik katılımcılarına, şirket olarak sundukları en önemli dijital çözümlerden biri olduğunu söyledi.
- 'Kara para' soruşturmasında 5 aydır aranıyordu! Tutuklu fenomenin 'kasası' sorgulandı
- Dilan Polat ve ablası Sıla Doğu'ya hapis talebi
- Bir ilde eğitime ara verildi
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire'de Mısırlı ve İranlı mevkidaşlarıyla görüştü
- Kar yağışı, karla karışık yağmur ve kuuvetli sağanak yağışlar geliyor!