EkonomiSanayicilerden kredi talebi

Sanayicilerden kredi talebi

Paylaş
Sanayicilerden kredi talebi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen sanayi odası başkanları, sanayicilerin sorunlarını, üyelerin taleplerini, bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri istişare etti. Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamayla sanayicilerin özellikle ticari kredilere yönelik talepleri öne çıktı.

YÜZDE 2’YE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Sanayiciler, son 3-4 aydır yerinde sayan KOBİ kredilerinin enflasyon oranında artması gerektiğini vurguladı. Merkez Bankası sıkılaştırma adımları kapsamında ticari kredilerin aylık büyüme sınırını yüzde 2.5’ten yüzde 2’ye çekmişti. İş dünyasının temsilcileri vergi politikasında da öncelikle kayıt dışılığın yol açtığı haksız rekabetle mücadelenin önemine dikkat çekti.

İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM

İstihdamda yaşanan sorunlara da dikkat çeken sanayiciler, şu noktaların altını çizdi: “İstihdamda yaşanan sıkıntıların çözümü için ücretler üzerindeki vergi ve prim yüklerinin OECD ortalamalarına çekilmesi, mesleki eğitim ile gençlerimizin istihdama yönlendirilmesi, mesleki eğitimde kamu-özel sektör işbirliğinin geliştirilmesi ve istihdamı zorlaştıran mevzuat katılıklarının giderilmesi gerekmektedir.”

Haberin Devamı

KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE

Şirketlerin sadece vergi levhalarındaki rakamlara bakarak o şirketin ödemesi gereken vergiden daha az vergi ödediğini iddia etmenin hakkaniyetli olmadığını belirten sanayiciler, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve vergi adaletinin sağlanması için gerekli tüm adımların atılmasını destekliyoruz. Vergi politikalarında önceliğin kayıt dışılıkla ve kayıt dışılığın yol açtığı haksız rekabetle mücadele olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda, vergi sisteminin daha şeffaf ve adil bir yapıya kavuşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanayicilerden kredi talebi