EkonomiSanayicinin ilacı yüksek teknolojide

Sanayicinin ilacı yüksek teknolojide

Paylaş
Sanayicinin ilacı yüksek teknolojide

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşti.

Burada konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayicinin stres yaşadığına dikkat çekerek, “Sanayi sektörü bu dönemde sorunun kaynağı kendisi olmadığı halde büyük bir bedel ödüyor. Üstelik dünyadaki ekonomik durum da, bize dış pazarlara açılım ile toparlanma imkanı vermiyor. Yaşanan süreçte rekabet gücünü her geçen gün biraz daha kaybeden bazı sektörlerimize pozitif ayrımcılık yapılmasında yarar var” dedi.

Haberin Devamı

Bahçıvan, rekabet gücünü artırabilmek için temel ihtiyacın yüksek katma değer ve ileri teknoloji alanında köklü bir dönüşüm olduğunu ifade etti. Bahçıvan çalışanların ücretleriyle ilgili de şu açıklamada bulundu: “Çalışanlarımızın alacakları net ücretleri artırabilmemiz için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla, prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yeni yıla girerken ve 2025 yılı ücretleri henüz belirlenmemişken, çalışanlarımız bakımından adil bir gelir dengesi yaratacak bu adımın atılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.”