EkonomiSavunmanın 2 milyar dolarlık buluşması

Savunmanın 2 milyar dolarlık buluşması

Paylaş
Savunmanın 2 milyar dolarlık buluşması

Ürettiği yerli ve milli ürünlerle tüm dünyada adından söz ettiren Türk savunma sanayii, bu yıl yurt içindeki en büyük buluşmasına hazır.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığında 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

120 ÜLKE 1478 FİRMA

SAHA EXPO’da; savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sanayiine yönelik üretim yapan ana platform üreticileri, tedarikçiler ve bu sektörlerde tedarikçi olarak yer almak isteyen firmalar bir araya gelecek. Türkiye’nin yerli üretim potansiyelinin sergilendiği 90 bin metrekarelik fuar alanına 120 ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti, 25’i bakan düzeyinde olmak üzere 312 resmi heyet katılım sağlayacak. 200’den fazla imza töreni ve 300’den fazla ürün tanıtımı yapılacak.

HALK KATILIM GÜNLERİ

SAHA EXPO kapsamında; bu yıl ilk defa siber güvenlik ve yapa zeka pavyonları açılacak ve halk katılım günleri de etkinliğe dahil edilecek. İmzalanacak sözleşmeler ve görüşmelerde 2 milyar doların üzerinde iş ilişkisine ulaşılması bekleniyor. Ayrıca bu sene SAHA EXPO’da bir ilk olarak yerli ve milli imkanlar ile üretilmiş harp gemileri ve insansız deniz araçları Sarayburnu ve Ataköy limanlarında resmi heyetlerin ve katılımcıların ziyaretine açılacak.

Haberin Devamı

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

ASELSAN, SAHA EXPO’da en büyük stant alanına ve en geniş ürün yelpazesine sahip firma olarak boy gösterecek. ASELSAN, insansız sistemler, uydu teknolojileri, askeri haberleşme, uçuş destek birimleri, elektro-optik sistemler, radar çözümleri ve çok katmanlı hava savunma sistemlerini içeren ileri teknolojilerini sergileyecek. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Zengin ürün portföyümüzle dünyanın dört bir yanındaki potansiyel iş ortaklarının yanı sıra küresel oyuncularla da görüşeceğiz. Böylece hem mevcut işbirliklerini geliştirmeyi hem de yeni ortaklıkların kapısını aralamayı hedefliyoruz. ASELSAN için artık ihracat odaklı büyümeyi ajandamızın ilk sırasına aldık” dedi.

Savunmanın 2 milyar dolarlık buluşması

DENİZDEKİ YENİ AVCI

Dünyanın ilk alçak irtifa çok amaçlı insansız hava aracı iddiasına sahip TALAY, ilk kez SAHA EXPO’da sergilenecek. Alçak irtifada uçuş yeteneği sayesinde radara yakalanma olasılığı çok düşük olan TALAY, saatte 200 kilometrenin üzerinde sürate ulaşıyor ve hedefindeki olası deniz platformlarının hepsinden hızlı hareket ediyor.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİK GÜCÜNÜ VİTRİNE ÇIKARACAK

Türk savunma sanayisinin öncülerinden CANiK ve bağlı bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) grup şirketleri AEI Systems ve UNIROBOTICS, SAHA Expo’da güçlü bir katılım sağlayacak. 2022 yılında SYS Grup bünyesine katılan köklü İngiliz şirketi AEI Systems tarafından üretilen 30x113 mm VENOM LR orta kalibre topu, geçtiğimiz hafta Birleşik Krallık’taki DVD 2024 fuarındaki başarısının ardından SAHA EXPO’da da dost ve müttefik ülkelerin dikkatine sunulacak. Ayrıca UNIROBOTICS tarafından geliştirilen Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) fuarda canlı kullanım imkânı ile son kullanıcılar tarafından deneyimlenebilecek.

İŞ GELİŞTİRME PLATFORMU

SYS Grup - CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, SAHA Expo’nun her geçen yıl katılımcı sayısını ve iş hacmini artırarak, savunma sanayi için büyük bir iş geliştirme platformu haline geldiğini vurguladı. Türk savunma sanayisinin bu fuar sayesinde uluslararası arenada daha güçlü iş birlikleri ve ticaret imkanlarına ulaştığına işaret eden Aral, “CANiK ve SYS Grup olarak, savunma sanayisinde teknoloji ve inovasyonun öncüsü olma vizyonumuzu SAHA EXPO 2024’te bir kez daha sergilemekten gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Savunmanın 2 milyar dolarlık buluşması

FIRSAT SUNUYOR

Bu fuarın, sadece ürünleri tanıtmak değil, aynı zamanda güçlü işbirlikleri ve yeni ortaklıklar kurmak için büyük bir fırsat sunduğunu anlatan Aral, “Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı ortaya koyan bu fuarda yer almak ve ülkemizin bu alandaki güçlü imajına katkıda bulunmak için grup olarak güçlü bir hazırlık yaptık. Fuar öncesinde yürüttüğümüz hazırlıklar oldukça yoğun ve verimli bir fuar geçireceğimizi gösteriyor. SYS Grup olarak tüm gücümüzle SAHA’ya çıkmaya hazırız” diye konuştu.

İLK KEZ TÜRKIYE’DE TANITILIYOR

5’inci nesil zırhlı muharebe aracı PARS ALPHA 8x8, SAHA EXPO ile Türkiye’de ilk kez tanıtılacak. PARS ALPHA 8x8, yeni nesil zırhlı muharebe araçları alanında yenilikçi çözümlere öncülük ederek üstün hareket ve beka kabiliyeti, dayanıklılık, durumsal farkındalık ve yaşam destek sistemlerini barındıran teknolojileri tek platformda bir araya getiriyor. FNSS tarafından geliştirilen PARS ALPHA 8x8, bu yıl Suudi Arabistan’daki World Defense Show’da ilk kez vitrine çıkmıştı.

Haberin Devamı

Savunmanın 2 milyar dolarlık buluşması