EkonomiSigaraya zam mı geldi? Sigaraya zam açıklaması gerçek mi? 8 Eylül sigara fiyatları

Sigaraya zam mı geldi? Sigaraya zam açıklaması gerçek mi? 8 Eylül sigara fiyatları

Paylaş
Sigaraya zam mı geldi? Sigaraya zam açıklaması gerçek mi? 8 Eylül sigara fiyatları

Sigaraya zam haberi 8 Eylül Perşembe günü tiryakilerin sigara fiyatlarını yeniden araştırmasına neden oldu. Sigara zammı haberini ilk duyuran isimlerden olan Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bir sigara markasına 1,5 TL zam geldiğini ifade etti. Kısa sürede sosyal medyada yayılan haberin ardından ‘Sigaraya zam mı geldi?’ ‘Sigaraya zam açıklaması gerçek mi?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı. İşte 8 Eylül sigara fiyatları sigara zammı ile ilgili son durum…

Bugün sosyal medyada yer alan sigara zammı açıklamasının ardından milyonlarca sigara kullanıcısı 8 Eylül 2022 sigara fiyatlarını araştırmaya başladı. Mayıs ayında hayata geçirilen düzenleme ile sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0,71 TL'den 0,79 TL'ye çıkmış, gelen son zamlarla piyasadaki en düşük sigaranın fiyatı ise 27,50 TL olmuştu. Şimdi ise sigaraya zam açıklamasının gerçek olup olmadığı ve sigaraya zam gelip gelmediği konuları yoğun şekilde araştırılıyor.

Haberin Devamı

SİGARAYA ZAM AÇIKLAMASI GERÇEK Mİ?

Sigara zammına ilişkin haberlerin pek çok geçtiğimiz aylarda Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş’ın açıklamasından sonra dikkat çekmiş ve vatandaşların pek çoğu da sigara zammından bu açıklamalar vasıtasıyla haberdar olmuştu.

Özgür Aybaş Twitter hesabından bu sefer grup ve marka ismi vermeden “Bir Gruba ait sigara ya zam geldi 1.50 krş” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Ancak şu an için bu paylaşımın doğruluğunu teyit edecek bir gelişme yaşanmadı.

8 EYLÜL 2022 SİGARA FİYATLARI

Son gelen zamlarla birlikte piyasadaki en pahalı sigara 31,50 TL, en ucuz sigara fiyatı ise 27,50 TL olmuştu.