EkonomiSigorta sektörü 'Zirve'de buluştu

Sigorta sektörü 'Zirve'de buluştu

Paylaş
Sigorta sektörü 'Zirve'de buluştu

30 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 13. Sigorta Haftası, tüm sektör paydaşlarını bir araya getirdi. Hafta kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi, kamudan ve özel sektörden temsilcileri bir araya getirdi. Sektörün gündemindeki konuları ele almak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere düzenlenen Zirve’de önemli konular masaya yatırıldı.

13’üncü Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen 3. Sigorta Zirvesi, sigorta sektörü paydaşlarını bir araya getirdi. Zirvede sektör temsilcileri sigorta bilincinin yaygınlaştırılması, teknoloji kullanımının artırılması ve haksız rekabetin önlenmesi konusunda önemli mesajlar verdi. Sigorta sektöründe haksız rekabeti önlemek ve teknolojik yeniliklerle süreci hızlandırmak için çalıştıklarını belirten Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş, “Sigorta ekosistemindeki tüm paydaşların haklarını koruyacak şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Türkiye’de sigortalılık oranının düşük olduğunu vurgulayan Menteş, “Özellikle kasko sigortasında, 4 araçtan 3’ü kaskosuz. Bu durumun başlıca nedenlerinden biri, sigorta bilincinin yetersizliği ve hizmet kalitesinde yaşanan eksikliklerdir. Sigortacılığın temel amacı, hasar durumunda koruma sağlamaktır ve biz bu alandaki süreçlerin iyileştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi. “Sigorta ekosistemini büyütmek, tüm tarafların memnuniyetini sağlamak temel hedeflerimizdendir” diyen Menteş, sektörün finansal dayanıklılığını artırmak ve sigorta bilincini yaygınlaştırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

"ÜLKEMİZDE KİMSENİN GÜVENCESİZ KALMAMASINI HEDEFLİYORUZ"

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, yeni vizyon ve hedeflerle yola devam ettiklerini söyledi. Gülen, ülkede güvencesiz kimsenin kalmamasını hedeflediklerini ifade etti ve ekledi: “Sigorta sektöründe penetrasyon oranının ilk 5 yılda yüzde 5’e, 10 yıl sonunda ise yüzde 7’ye çıkarılmasını hedefliyoruz.” Gülen, 13 yıldır kutlanan Sigorta Haftası’nın son üç yıldır fuar ve zirveyle bir araya gelerek daha etkin bir yapıya kavuştuğunu da söyledi. Ayrıca Gülen, bireysel emeklilik sisteminin yaygınlaştırılması ve emeklilik gelirlerinin artırılmasının da önemli bir hedef olduğunu belirterek, “Sigorta hayattır, sigorta candır, sigorta nefes aldırır” dedi.

Haberin Devamı

"TÜM PAYDAŞLAR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET ETMELİ"

3. Uluslararası Zirvesi’nde konuşan Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, kentsel dönüşüm, sigorta penetrasyonu ve sektördeki güven sorunlarına dikkat çekerek, tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Sektörün 2024’ün ikinci çeyreğinde 1.9 trilyonluk bir aktif büyüklüğe ulaştığına dikkat çeken Yaşar, “895 milyarlık bir üretimle 2024 yılını kapatacağımızı umuyoruz. Ama benim şahsi görüşüm 1 trilyonu geçeceğimiz. Özel emeklilik alanında da çok ciddi fonlarımız oluşmuş durumda. 1.2 trilyonluk fon büyüklüğüne ulaştık. Gayrı safi yurt içi hasılanın 22 katı büyüklüğünde bir teminatı vermiş durumda Türk sigorta sektörü” dedi.