EkonomiTekstilcilerden Posta'ya ödül

Tekstilcilerden Posta'ya ödül

Paylaş
Tekstilcilerden Posta'ya ödül

Merter Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) 30. yılına özel bu yıl ilk kez düzenlediği ‘MESİAD 30. Yıl Merter’e Değer Katanlar Ödül Töreni’, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

ÜRETİCİYE DESTEK

Haberin Devamı

Ödüller Bakan Bolat tarafından takdim edildi. ‘Tekstil Sektörüne Değer Katan Haber’ kategorisinde editörümüz Murat Gülderen ödüle layık görüldü. Ayrıca ‘En Bilinir Marka’, ‘En İyi Çıkış Yapan Erkek Firması’, ‘En İyi Çıkış Yapan Kadın Firması’, ‘En Çok İhracat Yapan Marka’, ‘En İyi Çıkış Yapan Genç İhracatçı’, ‘En İyi Yatırımcı’, ‘En İyi Lojistik Şirketi’ ve ‘En Hızlı Büyüyen Kumaş Üreticisi’ kategorilerinde de ödüller sahiplerini buldu.

İHRACATÇIYA TEŞVİK

Bakan Bolat, törende yaptığı konuşmada tekstil sektörüyle alakalı kıyamet senaryoları yazanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Konkordato konusunu çok yakın takip ediyoruz. Konkordato müracaatları artmış olabilir ama mahkemelerin konkordato kararı aldığı sayı 44. Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçılara bakanlığın bütçesinin yüzde 60’ını tahsis ediyoruz. Eximbank ve ticari bankalarda ihracat reeskont kredisinin günlük limiti 10 kat artırılarak 3 milyar liraya çıkarıldı. Önümüzdeki hafta inşallah yeni bir müjde bekliyoruz, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Merkez Bankamızla birlikte çalışıyoruz.”

Haberin Devamı