EkonomiTermal sudan gelen şifa

Termal sudan gelen şifa

Paylaş
Termal sudan gelen şifa

Bolu’nun eşsiz doğasında, 2016 yılından beri sakinlerine sağlık ve huzur dolu bir yaşam deneyimi sunan Narven Termal Kasaba bünyesinde yeni açılan Narven Wellness & Thermal Hotel, doğa ve iyi yaşam tutkunlarını ağırlıyor.

Bolu ormanlarının yamacında konumlanan otel, termal sudan gelen şifayı, bütüncül sağlıklı yaşam uygulamalarıyla bir araya getiren ve bu anlamda Türkiye’de bir ilk olan konsepti ve özel mutfağıyla öne çıkıyor. Narven Wellness & Thermal Hote, “Yepyeni Bir Sen” mottosu ve benzersiz konseptiyle Bolu ormanlarının sakinliğinde sağlıklı bir konaklama deneyimi sunmayı vadediyor. 7’den 77’ye her yaş grubuna hitap eden geniş hizmet ağına sahip otelde Türkiye’nin En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi Ödülü’ne sahip Narven Macera Parkı’nın yanı sıra; adrenalin ve heyecan tutkunları için ATV Safari ve Off-Road Turları ile birçok farklı outdoor aktiviteler de yer alıyor. Narven Wellness & Thermal Hotel, her detayı özel tasarlanmış 97 adet tam donanımlı oda ve süitle hizmet veriyor. Doğa ile bütünleşen detaylarla tasarlanan konforlu odalar, muhteşem orman manzaralarına sahip.

Haberin Devamı

YÖRESEL ÜRÜNLER

Narven Wellness & Thermal Hotel, eşsiz lezzet seçenekleri sunan Nar Restoranı’nın yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarından seçkin tatları, özenle yetiştirilmiş doğal ürünlerle sentezleyip yorumlayan Kızılcık Restoran ile de iddialı. Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetlerinin yanı sıra Bolu’nun yöresel tatlarının da yer aldığı otelde, Bolu Gelincik Kooperatifindeki kadınların el emeğiyle hazırladığı yöresel ürünler de mutfakta kullanarak; bölgenin tanıtımına ve yerel ekonomiye sağlanan katkı devam ettiriliyor.

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Sağlıklı yaşam konusunda uluslararası üne sahip Dr. Koshlendra Pratap mentorlüğünde konsepti şekillenen Narven Wellness & Thermal Hotel, uluslararası hizmet kalitesiyle misafirlerine sadece bir tatil değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı sunuyor. Bütünsel Wellness, doğal iyileşme ve gençleşmeye odaklanan Ashvin Wellness & SPA, Ayurveda’nın bilgeliğini termal su terapisi ile birleştiriyor. Termal suyun mineral açısından zengin özelliklerinden faydalanılarak rahatlama, detoksifikasyon ve genel sağlığı artırmak için özel tedaviler uygulanıyor ve Wellness uygulamaları termal su ile bütünleştiriliyor.

Haberin Devamı

VR GÖZLÜKLE SANAL ŞEHİR TURU

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Sanal Gerçeklik Yöntemi ile Bilişim Tabanlı Mersin Tanıtım’ projesini vatandaşların ayağına kadar götürüyor. Özellikle hafta sonu yoğun olan alışveriş merkezlerine kurulan etkinlik alanı sayesinde vatandaşlar, Mersin’i VR gözlükle deneyimleme ve daha yakından tanıma fırsatı buluyor. VR gözlükle deneyimlenen projede, Mersin’in en doğu ucundan en batı ucuna kadar tarihi ve turistik noktaların yanı sıra doğal güzellikler sanal gerçeklik yöntemiyle gösteriliyor. Saya Park AVM’ye yerleştirilen ve yoğun ilgi gören tanıtım projesi ile vatandaşlar, Mersin’de hiç görmedikleri noktaları gezerek, tanıma fırsatı buldu. Mersin’de yaşamasına rağmen hiç görmediği yerleri gören vatandaşlar, projeyi Mersin’in tanıtımı açısından oldukça güzel buluyor.

GÜZEL BİR DENEYİM

Alışveriş yapmaya gelen ve VR Mersin’i deneyimleyen vatandaşlardan Alper Duman, “Çok hoşuma gitti. Mersin’in tanıtımı adına gayet güzel bir etkinlik olmuş” derken, üniversite öğrencisi Serkan Görüşük de VR Mersin uygulaması için “Güzel bir deneyim. İlk defa kullanan biri için farklı bir etkinlik” ifadelerini kullandı. İstanbul’dan geldiğini ve gençler için Mersin’de güzel etkinlikler olduğunu sözlerine ekleyen Görüşük, “Gençlere hitap edecek güzel ve farklı etkinlikler uygulanıyor” dedi. Görüntülerin oldukça gerçekçi hissettirdiğini söyleyen Anıl İzci ise “Tamamen gerçek gibi” derken Mehmet Bat, “Güzel bir uygulama. Görmediğim çok yer vardı, Benim için harika bir deneyim oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

TARİH KORİDORUNDA YOLCULUK SAHİL KENARINDA GÜN BATIMI

İstanbul ve Ankara’ya en yakın tatil rotalarından biri olan Düzce’nin Akçakoca ilçesi; denizi, tarihi, gastronomisi ve doğal güzelliği ile seyahat tutkunlarını ve tatil planı yapanları cezbediyor.

Tarihi, doğal güzellikleri ve eşsiz gün batımı manzarasıyla Batı Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri olan Düzce’nin Akçakoca ilçesi, İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında yeşil ve mavinin kaynaştığı şirin bir tatil beldesi. 1950’li yıllarda deniz ve karavan turizmi ile ülkemizde ilk turizm hareketinin başladığı Akçakoca; denizi, kumu, balıkçı barınağı, her mevsimin özelliğine göre balık çeşitleri, gün batımı, sivil ve dini mimarisi, kilometrelerce uzanan plajları, yemyeşil bitki dokusu ve yöresel tatları ile seyahat tutkunlarını ve tatil planı yapanları cezbediyor. Tüm bu özellikleri ile yerli ve yabancı turistlere hitap eden bu küçük tatil beldesinde uzun yaz tatillerinin yanı sıra, hafta sonu tatilleri ve günübirlik geziler için gelen misafirlerin beklentisini karşılamak üzere Düzce Belediyesi İştirak Şirketi BELTUR tarafından hizmete açılan tesisler ise konuklarına eşsiz bir deneyim yaşama imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

EŞSİZ BİR KAHVALTI

Akçakoca’nın karakteristik mimariye sahip tarihi noktası Yukarı Mahalle’de bulunan ve butik otel hizmeti veren Akçakoca Bey Konakları, eşsiz mimari özellikleriyle bölgemizin tarih ve kültür zenginliğini yansıtıyor. Restore edilerek tarihi dokusu korunan tesis, modern ve şık dekorasyona sahip, temiz ve nezih odalarında nostalji ve modern dünyanın getirdiği konforu bir arada yaşama imkanı sunuyor. Şehir merkezine yakın bir konumda, denize ise sadece 10 dakika yürüme mesafesinde yer alan 20 yatak kapasiteli konaklama tesisinde, butik restoran ve kır bahçesi de bulunuyor. Çarşı merkezine de oldukça yakın bir konumda olan bu tarihi konak, tarihi cumbalı evlerin gölgesinde yöre halkının el emeklerini sergiledikleri ve satışını gerçekleştirdikleri pazara da komşu. Bu tesisi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri de Akçakoca ve Düzce’nin gastronomi kültürünü tek masada sunan yöresel kahvaltısı. Coğrafi işaretli ve yöreye özgü ürünler kullanılarak hazırlanan bu eşsiz yöresel lezzetlerin tamamı tesisin kendi mutfağında özenle üretiliyor.

Haberin Devamı

YEŞİLLE MAVİNİN BULUŞMASI

Yeşillikler içinde ve denize sıfır konumda bulunan Akçakoca BELTUR Otel de hizmete açılmak için gün sayıyor. Kalkın Köyü sınırları içinde 2 bin 468 metrekare alandaki 52 oda kapasiteli otelin tadilat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, otele ait açık yüzme havuzu ile atıştırmalık ve aperatif türde yiyecek ve içeceklerin bulunduğu bar hizmete açıldı. Kum temizleme aracı ile temizlenen plaja, tatilcilerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere şezlong ve şemsiyeler yerleştirildi. Beltur kalitesi ile şimdiden tatilcilerin gözde mekanı haline gelen tesisin, bu ayın sonlarına doğru tam kapasite hizmete açılması planlanıyor.