EkonomiTHY, Sidney seferlerine başlıyor

THY, Sidney seferlerine başlıyor

Paylaş
THY, Sidney seferlerine başlıyor

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları (THY), genişleyen uçuş ağına Avustralya’nın en büyük şehri Sidney’i de ekleyecek.

TURİZM, TİCARET, KÜLTÜR...

Haberin Devamı

Ayrıca bayrak taşıyıcı bu şehri, Avustralya’da direkt uçuş gerçekleştireceği ilk destinasyon olarak belirledi. 4 Aralık 2024 tarihi itibarıyla İstanbul–Sidney arasında gerçekleştirilecek seferler, haftada 4 gün Kuala Lumpur aktarmalı olarak Airbus A350- 900 tipi uçakla icra edilecek. Bu yeni rota, THY’nin bu kıtadaki varlığını güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye ile Avustralya arasındaki bağları artırarak; turizm, ticaret ve kültürel alanlarda büyümeyi de teşvik ediyor.

AKTARMASIZ DA YAPILACAK

Açılacak yeni noktaya ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Kıtada bizim için yeni bir sayfa açan Sidney’in lansmanını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Bolat, “Bu yeni rota, uçuş ağımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda misafirlerimizi THY konforu ve misafirperverliğiyle buluşturarak, Avustralya’daki varlığımızı bir kez daha teyit ediyor. Bu kıtaya tek seferde uçuş yapabilecek kapasitede uçağımızı teslim aldığımızda Sidney, Avustralya’da aktarmasız uçuş yapılan ilk destinasyonumuz olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Yeni rotayla ilgili olarak Sidney Eyaleti Çalışma ve Turizm Bakanı John Graham; “Türk Hava Yolları’nın ilk kez Sidney’e inerek, Avrupalı gezginlere eyaletimizi tanıtmasından dolayı heyecanlıyız” derken, Sidney Havalimanı CEO’su Scott Charlton ise “Türk Hava Yolları’nın bu destinasyona direkt uçuş duyurusu, Avrupa’ya seyahat için önemli bir dönüm noktasıdır” dedi. THY’nin Sidney çıkışlı ve İstanbul varışlı Sidney/ Avustralya uçuşlarının 12 Eylül-31 Aralık 2024 arasındaki açılış yani lansman fiyatı 1.489 Avustralya Doları; İstanbul çıkışlı, Sidney varışlı seferleri ise 999 dolar olarak belirlendi.