EkonomiTicari araçlar için Bursa'da hidrojen enjektörü üretecek

Ticari araçlar için Bursa'da hidrojen enjektörü üretecek

Paylaş
Ticari araçlar için Bursa'da hidrojen enjektörü üretecek

Türkiye’de mobilite, sanayi teknolojileri, dayanıklı tüketim malları, enerji ve bina teknolojileri alanlarında beş ayrı şirketle İstanbul, Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdüren Bosch Grubu, 2023’te yaşanan zorluklara rağmen Türkiye’de beklentilerini aştı.

Şirket, geçtiğimiz yıl 4.4 milyar Euro’luk toplam net satış gelirine ulaşarak yüzde 6’lık bir büyüme kaydetti. Şirketin yeni hedeflerini açıklayan Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Daniel Korioth, “2026 yılından itibaren Bursa’da ticari araçlar için hidrojen enjektörünün seri üretimine başlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

YERLİ OTOMOTİVE DESTEK

İklim krizi ile küresel mücadelede net sıfır hedefine ulaşmada hidrojen bazlı mobilitenin önemini vurgulayan Korioth, “Bursa’daki Bosch Güç Çözümleri fabrikasındaki mühendisler, direkt enjektör prototipi ve hidrojen motorları ve depolama bileşenleri için daha yenilikçi ürünler üzerinde özenle çalışıyor. Bursa’daki geliştirme ve sanayileştirme çalışmalarımızın yanı sıra, Türkiye’deki otomotiv üreticilerinin hidrojen motoru projelerine de tasarım ve mühendislik desteği sağlıyoruz” dedi.

4.2 MİLYAR EURO’LUK YATIRIM

Türkiye’deki en büyük uluslararası yatırımcılardan biri olan Bosch’un Cumhuriyet’in 100. yılında ülkeye 172 milyon Euro daha yatırım yaparak 2000-2023 arasındaki yatırımını 4.2 milyar Euro’ya çıkardığını anlatan Korioth, “Şirketin Türkiye’deki toplam Ar-Ge harcaması 2023’te 46.3 milyon Euro oldu. 2023’te Bursa’daki istihdamını iki katına çıkaran Bosch Üretim Çözümleri iş kolu, Avrupa’dan Amerika’ya, Hindistan’dan Çin’e kadar dünyanın dört bir yanındaki Bosch fabrikalarının yanı sıra yurt dışındaki müşteriler için de önemli bir çözüm ortağı haline geldi” diye belirtti.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE HİZMET VEREBİLECEK

Korioth, 2023’ün öne çıkan gelişmelerinden birinin Bosch Türkiye’nin büyüyen elektromobilite işi ve Togg ile yapılan işbirliği olduğunu vurgulayarak, bu tür işbirliklerinin mobilite sektörünün dönüşümünde sinerji yarattığını ve ekosistemi de güçlendirdiğini belirtti. Türkiye’de elektromobilite pazarı büyüdükçe bakım ve onarım ihtiyacının da arttığını söyleyen Korioth, “Türkiye’deki 350 Bosch Car Service’ten 115’i artık elektrikli araçlara hizmet verebilecek yetkinliğe ve yetkiye sahip” dedi.