EkonomiTrafikte serbest tarife sigortalıya da fayda sağlar

Trafikte serbest tarife sigortalıya da fayda sağlar

Paylaş
Trafikte serbest tarife sigortalıya da fayda sağlar

Sektörde rekabet koşullarının artmasına karşın trafik branşında fiyatların düşmediğine dikkat çeken Ankara Sigorta Genel Müdürü Ersin Tüvar, “Trafik branşında serbest tarifeye geçilirse, belki belli dönemlerde primlerde artış olsa bile sonraki yıllarda ciddi düşüşler olur. Sigortalının cebinden daha az para çıkar” dedi.

Sigorta sektöründe sürekli gündemde tutulan konuların başında ‘trafikte serbest tarife uygulaması’ yer alıyor. Ankara Sigorta’nın yeni Genel Müdürü Ersin Tüvar da, trafik sigortasında serbest piyasanın önemine vurgu yaparak, “Trafikte serbest tarife asıl sigortalının lehine” dedi. Tüvar, 2024’te sektördeki rekabet koşullarının ağırlaşması ve kasko fiyatlarını düşmeye başlamasına karşın trafik branşında fiyatların düşmediğine dikkat çekerek, “Tavan fiyat uygulamasından çıkılıp sektörde trafik branşında serbest piyasaya geçilirse, belki belli dönemlerde primlerde artış olsa bile sonraki yıllarda ciddi düşüşler olur, sigortalının cebinden daha az para çıkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sektörde reel büyümenin ilk 6 ayda da devam ettiğini vurgulayan Tüvar, “Trafik harici branşlarda özellikle kasko ve sağlıkta geçen yılki fiyatların altında bir fiyat seyri söz konusu. Bunun da temel sebebi sektörde rekabet şartlarının ağırlaşması. Geçen yılki fiyatlamalarda yüksek bir döviz kuru dikkate alınmıştı. Ancak bu yıl, kurda yukarı yönlü hızlı bir hareket olmadı. Hâttâ, kasko fiyatları rekabetten dolayı düşüş gösterdi. Geçen yılki enflasyonist ortamın yarattığı bir büyüme bu yıl mevcut değil” dedi. Yılın 2’nci yarısında da rekabet koşullarından dolayı kasko ve tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) fiyatlarındaki düşüşün sürebileceğini vurgulayan Tüvar, sektörün 2024 yılında nominal olarak yüzde 60 büyüyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Tüvar, 2025 yılının ise başta kasko olmak üzere fiyatların yeniden yükseldiği bir yıl olacağı görüşünde. Tüvar, sektörde son yıllarda modüler ürünlerinin yaygınlaşmasına karşın, sigorta bilincinin yetersiz olduğunu ve birçok bireyin halen full paketleri aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

2 HAFTADA ÜRÜN GELİŞTİRİYORUZ

Ankara Sigorta olarak çok hızlı ürün tasarlayan ve yenilikçi ürün geliştiren bir şirket olmak istediklerini de vurgulayan Tüvar, sigortalılar ya da paydaşlarının bir ürünü talep ettiğinde dinamik ekip sayesinde 2 haftada ürünü tasarladıklarının altını çizdi. Tüvar yönetimindeki Ankara Sigorta’nın hızlı bir başlangıç yaptığını ve ‘Meslek Gruplarına Özel İndirimli Kasko’ ve 10 yaşından küçük çocuklu ailelere yönelik ‘kanguru kasko’ ürününün ilgi gördüğünü söyledi.

RAFLARA YENİLİKÇİ ÜRÜN KOYACAĞIZ

Tüvar, önümüzdeki dönemde de bireylerin ihtiyacını yönelik, sigortalılık oranı artırıcı yenilikçi ürünleri vitrine koymaya hazırlandıklarını da belirtti. Ajandalarında tam 12 tane ürün olduğu bilgisini paylaşan Tüvar, “Oto sigortaları dışında ‘sağlık’ta da iddialı bir oyuncu olmaya hazırlanıyoruz. Özellikle ailelerin ihtiyaçlarına yönelik TSS ürünümüzde yolda” dedi.

İHTİYACA YÖNELIK ÜRÜN TASARLIYORUZ

Konutta özellikle full paketlerin fiyatları artınca, ürünleri de gözden geçirdiklerini belirten Tüvar, “Bireyler kullanmadığı teminatları olan yüksek fiyatlı ürünleri alıyordu. Artık bireylerin bütçelerine uygun kişi bazlı ürünler sunmaya başladık. Teminatları daha dar, ancak ihtiyaçlarına uygun ürünleri bireyler artık daha uygun fiyatlarla alabilmeye başladı” dedi.

Haberin Devamı