Ekonomi Turizme 'bayram şekeri'

Turizme 'bayram şekeri'

Paylaş
Turizme 'bayram şekeri'

Turizm sektöründe yaz sezonu öncesi bayram hareketliliği yaşanıyor. Nevruz için ağırlıklı olarak İran’dan gelişler olurken, Paskalya Bayramı’nda Avrupa’dan turist bekleniyor. 9 günlük Ramazan Bayramı ise iç turizmi hareketlendirecek.

2024 sezonunun nasıl geçeceğinin göstergesi olan Londra, Utrecht, Berlin ve Moskova turizm fuarlarının tamamlandığını anlatan sektör temsilcisi İsmail Çağlar, Almanya, İngiltere, Polonya, İskandinav ve Benelüks ülkelerinde Türkiye’nin rezervasyonlarda lider olduğunu söyledi. Bu sene Almanya’dan 4 milyon turist beklediklerini, İngiltere’den gelişlerin başladığını belirten Çağlar, “Rusya ise bu yıl bizim için zor geçecek. Zengin Rus turistler BAE, Maldivler, Tayland’a yöneldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

9 GÜN TATİL ÇOK İYİ OLDU İ

İranlı turistlerin 21 Mart’ta iki haftalık Nevruz Bayramı dolayısıyla Türkiye’ye geldiğini söyleyen Çağlar, Antalya bölgesindeki otellerde dolulukların yüzde 60’ını İran ve Türki Cumhuriyetlerden gelenlerin oluşturduğunu açıkladı. “Bu sene bayramlar üst üste geldi” diyen Çağlar, “Nevruzla başladık. 31 Mart Paskalya Bayramı; Almanya, Hollanda, İngiltere’den misafirler gelecek. Ardından Ramazan Bayramı var. İç turizm hareketlenecek. Tatilin 9 gün olması çok iyi oldu. Rezervasyonlar şimdiden yoğun” dedi. Mehmet ÇINAR/DHA