Ekonomi Türkiye'nin dönüşüm yolculuğunda güçbirliği

Türkiye'nin dönüşüm yolculuğunda güçbirliği

Paylaş
Türkiye'nin dönüşüm yolculuğunda güçbirliği

Çin merkezli dijital dönüşüm şirketi Huawei, Türkiye'nin bölgesel teknoloji üssü olma hedefini desteklediklerini, bu süreçte aktif rol almayı hedeflediklerini açıkladı.

Murat GÜLDEREN/SHENZHEN

Haberin Devamı

Çin'deki operasyonlarını yerinde göstermek için kapılarını basına açan Huawei, burada yeni nesil otonom elektrikli araçlarını, amiral gemi telefonlarını, akıllı saatlerini ve bilgisayarlarını tanıttı. Aynı zamanda yapay zeka ve bulut bilişim çözümlerini de gösteren şirket, Avrupa'daki ikonik binalardan esinlenerek tasarlanan Songshen dev kampüsünü de gezdirdi.

AR-GE'DE YEREL ÇÖZÜMLER

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Allen Yao, Türkiye’nin iletişim ağındaki dönüşümünde Huawei’nin rolüne dikkat çekerek, Türkiye'deki Ar-Ge merkezimiz, dönüşümde stratejik bir role sahip. Bu merkezde, yerel yetenekleri kullanarak, global inovasyon ağımıza entegre edilen çözümler geliştiriyoruz. Merkezimiz, aynı zamanda yerel eğitim ve araştırma kurumlarıyla iş birlikleri yaparak, bilgi ve teknoloji transferine katkıda bulunmaktadır. Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğunda güçlü bir partner olmayı ve bölgesel teknoloji liderliğini desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı