EkonomiYapay zeka her alanı geleceğe taşıyor

Yapay zeka her alanı geleceğe taşıyor

Paylaş
Yapay zeka her alanı geleceğe taşıyor

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) tarafından ‘Gelecekteyiz’ temasıyla bu yıl 6’ncısı Ankara’da düzenlenen AI Tomorrow Summit 2024 sona erdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen zirvede çeşitli başlıklarda yapay zeka teknolojisinde yaşanan gelişmeler ele alındı. Özel oturumlarda ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devletin yapay zeka alanındaki çalışmaları ve yapay zekanın kullanıldığı Bakanlık hizmetlerine ilişkin bilgi verdi.

Haberin Devamı

SAĞLIKTAN UZAYA...

AIPA Kurucusu ve Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu moderatörlüğündeki ‘Göklerden Öte İstikbale Doğru: Uzay’ oturumunda ilk Türk astronot Alper Gezeravcı panelist olarak ağırlandı. Avcı, ayrıca zirvenin bu yılki özel ödülünün de sahibi oldu. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından yerli ve yabancı panelistlerin renk kattığı zirvede, sağlık, milli savunma, uzay, tarım, veri analizi, akıllı şehirler, moda ve paranın geleceği gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca yapay zekanın olası etkilerine karşı değerlendirmeler yapıldı. Zirveyi, 500’ün üzerinde kişi fiziksel, binlerce kişi ise çevrim içi olarak izledi.

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Kurucusu ve Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, panelin sonunda Dtech Cloud Genel Müdür Yardımcısı Dirsehan Tunçel’e plaket takdim etti.

Haberin Devamı

SEKTÖRE TAZE KAN

Zirvede bulut tabanlı yenilikçi dijital teknolojiler alanında faaliyet gösteren Dtech Cloud firması da yer aldı. Demirören ailesinin üçüncü nesil ferdi Murat Oktay tarafından kurulan şirketin projeleri arasında kendi veri merkezlerini inşa etmek, Dsmart ISP ile işbirliği içinde karasal fiber çözümler üretmek ve yenilenebilir enerji çalışmaları yer alıyor. Şirket, yerel pazara yönelik çözümlerinin yanında, küresel rekabet içinde kendine yer bulmayı hedefliyor.