Uygun fiyatlı otomobil alma fırsatı! Yedieminde 6 ay kalan araç satılacak

Trafikten men edilen veya haciz işlemi uygulanan araçların çekildiği yediemin otoparklarına ilişkin yeni bir karar alındı.
Gazete haberi
Düzenleme 9. Yargı Paketi kapsamında dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 6 ay içinde teslim alınmayan araçların satışı hızlanacak. Satılacak araçların üzerindeki haciz gibi kısıtlamalar kaldırılacak. Araca ait borçlar eski sahibinden tahsil edilecek. Satıştan elde edilen gelir ise cezalar ve masraflar düşüldükten sonra hak sahiplerine ödenecek.
KAYITLAR GÜNCELLENECEK
Eğer hak sahibi parayı alamazsa, bu para beş yıl boyunca kamu bankalarında nemalandırılacak. Beş yılın sonunda herhangi bir başvuru gelmemesi halinde ise gelir Hazine’ye devredilecek. Araçların üzerinde kalan borçlar eski sahibinin üzerine yazılacak. Vergi ve trafik cezaları gibi borçlar, borcun yapıldığı dönemdeki sahibine ait olacak. Yeni sahibi aracı borçsuz olarak devralacak. Satış işlemi tamamlandığında ise kısıtlamalar otomatik olarak kaldırılarak, tescil kayıtları güncellenecek.
Türk bankacılık mevzuatı Basel standartlarına uyumlu bulundu
Geri sayım başladı! SMA'lı Elanur Dubai yolcusu
Uludağ'daki otel yangınında şampiyon kayakçı Berkin Usta ve babası hayatını kaybetmişti: Anneden de acı haber geldi
Bakan Tekin'den boykot tepkisi: Bu tavrın demokrasiyle, vatanseverlikle hiçbir ilgisi yok
Adana'da feci kaza! 5 kişi öldü, 8 yaralı var