EkonomiYerli merkezde veriler güvende

Yerli merkezde veriler güvende

Paylaş
Yerli merkezde veriler güvende

Veri (data) çağımızın en büyük hazinesi. Bunların depolanması ise çok kritik önemde. Son yıllarda ülkeler verileri kendi ülke sınırları içinde tutmak için çalışmaları hızlandırdı.

YATIRIMLARA ARALIKSIZ DEVAM

Haberin Devamı

Türkiye’de de bu anlamda önemli adımlar atıldı. Verilerin Türkiye’de kalması için yatırım yapan şirketlerden biri de NGN. Şirketin hayata geçirdiği yerli veri merkezi Star of Bosphorus, iş dünyasına kesintisiz hizmet garantisi vererek, veri yönetiminde güvenilir bir iş ortağı olarak konumunu güçlendirmek için büyük yatırım yapıyor.

VERİLER TÜRKİYE’DE KALIYOR

Uluslararası standartlara ve yerel regülasyonlara tam uyumlu bu altyapı, verilerin sınır ötesine çıkmadan korunmasını garantilerken, müşterilere daha yüksek güvenlik ve operasyonel verimlilik avantajı sunuyor. 2018’den bu yana hiç kesinti yaşamadan yeri ve yabancı müşterilerine sürdürülebilir hizmet sunan şirket, güvenilir altyapı ve yüksek güvenlik standartlarıyla, müşterilerin verilerine her zaman erişilebilir olmasını garanti altına alıyor. Kesintisiz operasyon sayesinde iş süreçlerinde aksamalar yaşanmıyor ve veriler güvenli bir şekilde korunuyor.

Haberin Devamı

FİNANS, E-TİCARET...

Star of Bosphorus, verilerin Türkiye sınırları içinde kalmasını sağlayarak, ülkenin veri koruma ve güvenlik düzenlemelerine yüzde 100 uyumlu hizmet sunuyor. Bu durum, bankacılık ve finans, ödeme sistemleri, e-ticaret gibi özellikle yasal düzenlemelere önem veren sektörler için önemli bir avantaj sağlıyor. Şirketler, verilerinin yurt dışına çıkmadan güvenli bir şekilde saklandığından ve tamamen yerel standartlara uygun olarak yönetildiğinden emin oluyor.

MALİYET VE VERİMLİLİK AVANTAJI

Tier III yedeklilik standartlı altyapıya sahip olan Star of Bosphorus, yenilikçi güvenlik önlemleri sayesinde, şirketlerin verilerini her an koruma altında tutuyor. Yerel altyapı kullanımı, veri saklama ve yönetim süreçlerinde güvenliğin yanı sıra maliyet ve verimlilik avantajlarını da beraberinde getiriyor.