EkonomiYerli motorla denizleri savunacak

Yerli motorla denizleri savunacak

Paylaş
Yerli motorla denizleri savunacak

Türkiye’nin askeri araç üreticilerinden BMC, 22- 26 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda askeri araçlarını ve BMC Power tarafından yüzde 100 Türk mühendisliğiyle geliştirilen motorlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.

GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Haberin Devamı

Fuarda ayrıca BMC Power’ın mavi vatan için geliştirmeye devam ettiği Levend ve Mavi Batu marin motorları için de lansman törenleri düzenledi. BMC, yerli motor Mavi Batu ile denizlerde de vatan savunmasına katkı sunacak.

TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN

“Askerî gemilerimizin kalbi olacak Mavi Batu Motor Geliştirme Projesinin ana yüklenicisi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” diyen BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tam bağımsız Türkiye için güçlü bir ordunun, yerli ve milli savunma sanayisinin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bu bilinçle, BMC olarak, BMC POWER şirketimizle, sadece kara araçlarımız için değil, deniz platformlarımız için de yerli ve milli motorlar geliştirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı