EkonomiYeşil ekonomi odağında dönüşüm

Yeşil ekonomi odağında dönüşüm

Paylaş
Yeşil ekonomi odağında dönüşüm

Sürdürülebilir kalkınma konusunda dünyanın önde gelen iş dünyası platformlarından olan Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) yıllık toplantısı ABD’nin New York kentinde gerçekleşti.

Burada açıklamalarda bulunan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Sabancı Topluluğu’nun, tüm enerjisi ve kaynaklarıyla sürdürülebilirlik konusunda her zaman ön saflarda yer aldığının altını çizerek, “Krizleri yönetebiliriz, ancak iklim değişikliği gibi acil durumlar, tüm kaynaklarınızı ve enerjinizi tek bir yere odaklamayı gerektirir” dedi.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirliğe sadece bir risk yönetimi olarak bakmanın, bu yolda yapılacak en büyük yanlışlardan biri olduğunu aktaran Cenk Alper, şöyle devam etti: “Aslında iklim konusunda ortaya çıkan risklerle mücadelenin en iyi yolu, çok daha yeşil olmak. İş modellerimizi ve süreçlerimizi yeşil ekonomi odağında dönüştürmek. Döngüsel ekonomiyi, tüm inovasyon süreçlerimizin merkezine yerleştirmek. Sabancı Topluluğu olarak bugün bu yaklaşımla yola devam ediyoruz. 18 şirketimizde bugün yaklaşık 1000 farklı sürdürülebilirlik verisini takip ediyoruz.”