Magazin Erken seçim ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Erken seçim ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Paylaş
Erken seçim ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

MHP Lideri dün grup toplantısında erken seçim yapılması gerektiğini vurguladı. Bu flaş açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri bugün saat 13.30'da görüşme yaptı ve erken seçim tarihininin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli Erdoğan bugün erken seçim konusunda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası kameralar karşısına geçerek erken seçim tarihini açıkladı.

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri'yle olumlu ve verimli bir toplantı gerçekleştiğini açıkladı. Erdoğan erken seçim tarihinin ise 24 Haziran Pazar günü yapılacağını söyledi.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI:

Bugün MHP lideri Bahçeli ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Bahçeli'nin seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili teklifini değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. 16 Nisan halk oylamasına giden süreçte milletimizin önümüzde açtığı yol ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı olarak şahsımın dile getirdiği yönetim sistemi değişikliğine Bahçeli'nin ön açmasıyla hayata geçirme fırsatı bulduk. Eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Buna rağmen tercihimiz hep 2019 seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur. Gerek Suriye'de yürüttüğümüz operasyonlar Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Kararların daha güçlü alınabilmesi için yeni bir yönetim sistemine geçiş aciliyet kesbetmeye başlamıştır. Sayın Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı enine boyuna müzakere ettik. Sonuçta ülkemizin karşı karşıya bulunduğu durumdan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız konusunda görüş birlğine vardık. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.



Haberin Devamı