Gündem Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan öldürüldü

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan öldürüldü

Paylaş
Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan öldürüldü

Özal’lı ANAP hükümetinin Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan (75), dün İstanbul Sirkeci’de alacak verecek meselesi olan Yüksel Karababa ile kafede buluştu. Vuralhan, koruma polisini “Özel konuşacağız” diye gönderdi. Yüksel Karababa, falçatayla Ercan Vuralhan’ın boğazını kesti. Müşterilere de “Üzülmeyin 40 ailenin canını yaktı. Hak etti” deyip, polisi bekledi. Vuralhan dolandırıcılıktan 2005’te 245 gün hapis yatmıştı

Koruma polisiyle birlikte saat 14.00 sıralarında Sirkeci’de bir kafeye giden Vuralhan’ın yanına bir süre sonra Yüksel Karababa oturdu. Vuralhan, Karababa’yla özel konuşacağını söyleyerek koruması B.Y.’nin masadan ayrılmasını istedi. Vuralhan ve Karababa konuşurken aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Karababa yanında getirdiği bıçağı çıkartarak iki kez Vuralhan’ın boğazına sapladı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Vuralhan yaşamını yitirdi.



Polis gelene kadar masadan kalkmayan saldırgan, olay yerine gelen ekipler tarafından gözaltına alındı. Yüksel Karababa sorgulanmak üzere Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Olayın görgü tanığı Ziya Bayır, “İkili konuşmaya başladı. Sonra tartışma çıktı. Adam elindeki bıçağı iki defa boğazına sapladı. Sonra bıçağı masaya bırakıp polisi arayın” dedi. '




40 AİLENİN CANINI YAKTI


Görgü tanığı Mümin Suna ise şunları anlattı: “Adam çok sakindi. Bağırmasın diye ağzını kapatmış. Gürültüye çıktım. ‘Ne yaptın sen’ dedim. O da ‘yarın gazeteleri okuyunca iyi olmuş’ diyeceksiniz diyerek yerine oturdu” dedi. Diğer bir tanık İlhan Çevik, “Büyük bir soğukkanlılıkla bıçağını masaya koymuştu. Telefonla ilk önce eşini aradı ve helallik istedi. Sonra bize, ‘40 ailenin canını yaktı, üzülmeyin’ dedi. Sonra memur arkadaşlar geldi, hiçbir şekilde kaçmadı. Elini kelepçeye uzattı ve teslim oldu” dedi.



Yüksel Karababa


CENAZEYİ ALAN OLMADI


Hastane morgundan cenazeyi teslim alan aracın şoförü, Ercan Vuralhan’ın hiç yakını bulunmadığı için tabutu taşıyamadı. Şoför, “Yardımcı olalım sevaptır” diyerek çevredekilerden yardım istedi. Birkaç vatandaş tabutu araca yüklemeye yardım etti.


CEZAEVİNE GİRMİŞTİ


Birçok suça adı karışıp ortadan kaybolan eski bakan, ‘Dolandırıcılık, hileli iflas ve Çek Kanunu’na muhalefet’ suçlarından uzun süre arandı. Bu sürede Florya’daki TBMM misafirhanesinde kalan Vuralhan, tesadüfen Bakırköy’de 2001’de gözaltına alındı, sonra bırakıldı. 2005’te tekrar yakalanan Vuralhan Kartal Cezaevi’ne konuldu.






Eski bakan Ercan Vuralhan İstanbul’da öldürüldü