Siyaset FETÖ'den gözaltına alınan 'abi' ve 'abla'lar adliyeye sevk edildi
Paylaş
FETÖ'den gözaltına alınan 'abi' ve 'abla'lar adliyeye sevk edildi

İstanbul'da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında örgüt içerisinde 'abi' ve 'abla' olarak nitelendirilen pozisyonlarda oldukları ileri sürülen zanlıların da bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında askeri okullardaki yapılanmayla ilgili bir grubu belirleyerek çalışma başlattı.

Çalışmaların sonucunda 5’i subay 11 erkek, 16’sı kadın toplam 27 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekipleri yakalanan 27 şüphelinin, darbe teşebbüsüne katılan askeri personelin talimat aldığı ve örgütte 'Abi’ ve 'Abla’ konumundaki kişiler olduklarını öne

'ABİ’ VE 'ABLA’LAR GÖZETİMİNDE ASKERİ OKULLARA HAZIRLIK
Şüphelilerin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularında askeri personelin ortaokul döneminden itibaren örgüt yapısı içine dahil edildiği belirlendi. Şüpheliler verdikleri ifadelerde, FETÖ yapılanması tarafından öncelikle Askeri Liselere giriş sınavlarının ardından Harp Okulu ve Harp Akademileri sınavlarına yönelik soruları örgüt içerisinde ‘Abi’ ve ‘Abla’ olarak bilinen yöneticileri tarafından öğrencilere verildiği ve sınav dönemlerinde öğrencileri örgüt kamplarına alınarak sınavda çıkacak soruların ezberletildiği ve talimatları doğrultusunda yönlendirildiklerini söyledikleri öğrenildi.

EVLİLİKLERİ KATALOGDAN SEÇME
Askeri okulların ardından subay olan öğrenciler evlenmek istediği zaman örgütün araya girdiği öğrenilirken, şüphelilerin emniyette verdiği ifadelerde ortaya çıktı. Şüpheliler ifadelerinde evlenmek istedikleri eşlerini örgütün 'Abla’ olarak tabir edilen yöneticilerinin getirdiği kataloglardan seçtiklerini, 'Abla’lar tarafından uygun görülmeyen evliliklere onay verilmediğini söyledikleri iddia edildi.

27 KİŞİ ADLİYE’YE SEVK EDİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 şüpheli ‘FETÖ/PDY örgüt mensubu olma’, ‘Örgüt adına faaliyette bulunma’ ve ‘Darbe teşebbüsünde bulunma’ suçlarından işlem yapılarak öğlen saatlerinde, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Çağatay KENARLI / DHA

Haberin Devamı