Gündem Fikri Sağlar'dan flaş açıklama!

Fikri Sağlar'dan flaş açıklama!

Paylaş
Fikri Sağlar'dan flaş açıklama!

CHP MYK Akşam gazetesine röportaj veren  Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'la ilgili disiplin soruşturması talep etti. Sağlar'dan karar için açıklama geldi.

İşte o açıklama...

Beni üzdü. Söylediklerimin ne olduğunu tartışmaktansa "Neden havuz medyasına bu beyanatı verdiniz?" diye disiplin işlemi başlatıldı. Sözlerimi parti meclisinde de dile getirmiştim. Ben burada yaptığım açıklamaların hepsini son PM toplantısında da söyledim. Dün sayın Engin Altay 'Ben duymadım' diyor. Her halde ben konuşurken uyuyordu. Ya rehavet içerisindeydi ya da duyduklarını anlamıyodu. Ne yazık ki bir partinin yöneticisi olan kişi yalan söyledi size. Havuz medyasına verilen mesaj değil içeriği önemlidir. Ben bu disiplin işlemi başlatılmasını çok haklı görmüyorum. Ben 35 yıllık siyasetçiyim.

Aykırı seslerin çıkmasını kapının önüne koymakla tehdit ediyorsunuz. Kapının önü Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağıdır. Ben kapının önüne konacak birisi değilim.

Korkmuyorum doğru bildiklerimi söyleyeceğim.


"İHSANOĞLU ERDOĞAN'I CUMHURBAŞKANI YAPTI"


Ben aynı zamanda Birgün gazetesi köşe yazarıyım. Ben bu düşüncelirimi orada da yazıyorum zaten. Bu bir davet üzerine yapılmış. Ben söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Doğru söz nereden gelirse gelsin onu alınız, söylenene bakınız demiş Hazreti Ali. Ben parti yöneticiliği yapan birisiyim. Siz düşünceleri korkutarak bastıramazsınız. Türkiye'de bir korku imparatorluğu var. Basın mensupları da korkutuluyor. Ben partimin geleceği için doğru bildiğimi söylüyorum. Ben korkmuyorum. Ben gözdağı alacak biri değilim. Ekmeleddin İhsanoğlu Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı. Erdoğan rejimi değiştirdi. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi 2019'da tekrar anayasayı değiştirip, demokrasiyi getiremezse, atı alan Üsküdar'ı geçmiş değil, malı davarı alan Beşiktaş'ı geçmiş olur. Cumhuriyet Halk Partisi'nde korku imparatorluğunu yıkacak bir irade olmalı.


"BAŞKA BİR ARAYIŞIM YOK"


Bu düşüncelerimden, gelecekle ilgili iddialarımdan, kararlı dik duruşumdan vazgeçemeyeceğim. Bu kadro değişmelidir.

CHP sol bir partidir, bir ideoloji partisidir, herkesi kucaklayacak bir partidir.

Ben daha önce Deniz Baykal zamanında ihraç edildim aynı bu nedenlerle. 14 yıl siyasetten ayrı kaldım ama solcu olarak kaldım. Doğru bildiklerimi söylüyorum, başka bir şey söylemiyorum çünkü benim bir beklentim yok. Benim yuvam belli başka bir arayışım yok.


NE OLMUŞTU?


CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, 'Her türlü göreve hazırım' diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek eleştirmişti. Sağlar şöyle konuşmuştu: "CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Karar veremeyenlerin yerine karar vereceklerle yürümek zorundadır. Çünkü artık fedakarlık bitti. Bütün gemiler yakıldı."


VELİ AĞBABA'DAN TEPKİ GELMİŞTİ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Fikri Sağlar'ın Akşam gazetesine verdiği bu röportaja tepki göstermiş, "Anlayabilmiş değilim" yorumunu yapmıştı. Ağbaba söz konusu gazetede yayımlanan partiye ilişkin haberlere sert çıkarak, o gazete üzerinden CHP'yi tartışmanın doğru olmadığını söylemişti.